Lagen är till för att följas.Foto: Bildbyrån

Det var under en cup på försäsongen som saker och ting gick alldeles för långt efter matchen och en spelare misshandlades efter matchen av en supporter till motståndarlaget.

Det skiljer bara mil mellan orterna Skövde och Mariestad i Västergötland. Men mellan lagsympatierna skiljer det ljusår och mötena lagen emellan brukar betecknas som hatmöten. I augusti, efter en träningsmatch, togs det hela alldeles för långt när tre spelare från båda lagen blev attackerade av supportrar efter matchen utanför Katrinhallen i Mariestad.

20-ÅRING ÅTALAS

Nu åtalas en 20-årig Mariestadsbo för misshandel av en spelare. Detta rapporterar P4 Skaraborg som också sberättar att åklagaren i sin stämningsansökan skriver att den åtalade mannen tillsammans med ytterligare någon person brottat ner Skövdespelaren och gett honom flera sparkar och slag.

20-åringen nekar till brott.