• Publicerat 17 december, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Oscar Fantenberg jublar tillsammans med Adrian Kempe.Foto: Getty Images

Oscar Fantenbergs far och farfar gick på hockey i New York i natt. Då fick de uppleva sin son sätta sitt andra mål i NHL-karriären.
– Jag kan slå vad om att han gråter på läktaren, säger Fantenberg efter målet.

En av nattens finaste historier hämtar vi från utskällda Barclays Center. Det var där som Los Angeles Kings i natt mötte New York Islanders, med en svensk i huvudrollen. Det var en speciell match för Oscar Fantenberg då hans 89-åriga farfar var på plats på läktaren. Det var första gången han såg sin sonson spela i NHL. Det tycks till och med ha varit hans första besök i USA.

Jag tror inte direkt han ångrar visiten i Nordamerika. Fantenbergs far och farfar fick nämligen se Los Angeles-backen göra mål. Hans blott andra i NHL-karriären. Ett mål som var känslosamt, menar Fantenberg.
– Jag kan slå vad om att han gråter på läktaren. Jag är säker på att han grät på läktaren, sade Fantenberg till Fox Sports efter den första perioden.

Fantenbergs mål räckte dock inte till seger. Man ledde med 2-0 sedan Tyler Toffoli utökat, men Josh Bailey tog Islanders in i matchen via sin 2-1-reducering. Bailey är minst sagt formstark. Han har på sina två senaste framträdanden ökat på sin målskörd från fem till nio mål. Han har dessutom gjort poäng i sju av sina nio senaste matcher. Det har blivit fyra mål och åtta assist under den perioden.

I slutperioden kvitterade John Tavares till 2-2 och Anders Lee satte 3-2. Anze Kopitar tog matchen till förlängning, men väl där var Islanders alltså starkast. Jordan Eberle avgjorde.