Starkt Frölunda vände och vann i Scandinavium – ”Bra för julefriden”

Rögle kom till Göteborg för att studsa tillbaka efter derbyförlusten mot Malmö i tisdags. Men efter hårt arbete av hemmalaget blev det till slut Frölunda som tog hem segern i årets näst sista hemmamatch.
– Bra för familjen Rönnbergs julefrid, säger Frölundatränaren efter 3-2-vinsten.

I de första bytena för Skånelaget gav intrycket av att de skulle ge Frölunda en rejäl match. Nio minuter in i första perioden ledde de skotten på mål med 3-1.

Frölunda tog så småningom över och kunde till slut arbeta ner ängelholmarna, mycket tack vare två med hjälp av två powerplay där de hade gott om lägen. Hemmalaget tryckte in ledningspucken i numerärt överläge med knappt två minuter kvar av första perioden. Matt Donovan serverade en vågad passning genom slottet, pucken nådde Joel Mustonen på andras sidan och Röglemålvakten Justin Pogge hängde inte med i förflyttningen. Efter första perioden var skotten hela 14-4 till hemmalaget.

Gästerna laddade om till andra och i ett anfall skickade Daniel Widing pucken in framför mål från sin position bakom kassen. Pucken vallades baksidan av målet, därefter mot Matt Donovans skridsko och nådde till slut nyförvärvet Stephen Perfetto som kunde lyfta in den vid sidan av Johan Gustafsson. Frölunda hade gott om chanser efter det, men inte ens när de spelade fem-mot-tre i hela två minuter fick de in ett nytt ledningsmål.

Efter knappt sex minuter in i sista perioden tappade hemmalagets Ryan Lasch pucken i mittzon och Rögles skyttekung Edwin Hedberg var kvick fram till ett friläge med Frölundakeepern och gav med ett iskallt mål ledningen till skåningarna.

Men Frölunda krigade sig tillbaka och kvitterade genom Ponthus Westerholm i mitten av den tredje perioden. Efter en snabb spelvändning kunde dessutom Matt Donovan trycka in ett hårt slagskott från backposition och därmed avgöra matchen.
– Det är ingen toppmatch av oss, men vi vinner på vårt boxplay, vårt målvaktspel och att vi är starka framför mål. Vi har spelat vackrare ishockey i början av säsongen men förlorat de matcherna, säger Roger Rönnberg.
– Det är skillnad på Rögles sätt att spela nu än för en månad sedan. Så jag är stolt över det jobbet som killarna gör idag.

Skotten slutade 35-20 till hemmalaget.