RÅKURR. Jevgenij Malkin och Nick Foligno rök ihop i natt.
Pittsburgh

Känslorna svallade i hatmötet – Malkin i slagsmål

Pittsburgh Penguins och Columbus Blue Jackets gillar inte varandra. Det märktes tydligt i nattens rivalmöte, där både Sidney Crosby och Jevgenij Malkin hamnade i kurr med motståndare.

De har ingen rik historik sinsemellan, men ett par slutspelsmöten har ändå bidragit till att göra Pittsburgh Penguins och Columbus Blue Jackets till två lag som avskyr varandra. Det blev publiken varse om i natt när lagen drabbade samman i PPG Paints Arena.

I slutet av den andra perioden var det Jevgenij Malkin som hamnade i en skärmytsling med Columbus kapten Nick Foligno. Det slutade med att spelarna kastade handskarna och gjorde upp i en fajt där Malkin inte hade mycket att säga till om.

Kort därpå var det sedan Sidney Crosbys tur att bråka med en motståndare. Det var 29 sekunder kvar av perioden när Columbus forward Boone Jenner crosscheckade Jake Guentzel mot halsen. Crosby åkte dit för att markera, men hamnade mitt i famnen på backen Seth Jones, som vräkte omkull superstjärnan. Jenner fick matchstraff för sitt tilltag.

Mellan utvisningarna då? Då blev det en precis lika jämn match som väntat. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt och där klev backstjärnan Kris Letang fram och avgjorde matchen till 3–2.

Patric Hörnqvist gjorde ett av Penguins mål under ordinarie matchtid. I Blue Jackets noterades svenske rookiebacken Gabriel Carlsson, 20, för säsongens andra assist.

Pittsburgh – Columbus 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 0–0, 1–0)
Pittsburgh: Patric Hörnqvist (12), Jevgenij Malkin (12), Kris Letang (avg. straff).
Columbus: Pierre-Luc Dubois (8) (Gabriel Carlsson), Artemij Panarin (8).