• Publicerat 27 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Erik Santesson.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Han spelade för Almtuna förra säsongen, men flyttade till Kallinge/Ronneby inför årets säsong. Efter en utlåning återvände han till Uppsala och nu står det klart att Erik Santesson blir kvar i Almtuna resten av säsongen.

Erik Santesson stod för 13 poäng (6+7) på 50 matcher med Almtuna i Hockeyallsvenskan i fjol. Någon fortsättning i den allsvenska Uppsalaklubben blev det inte då, utan 21-åringen flyttade i stället till Blekinge för spel i Kallinge/Ronneby.

Spelarbrist i Almtuna ledde dock till att Santesson lånades in förra månaden. Efter att ha bidragit med mål och assist i sina tre första matcher efter återkomsten till Hockeyallsvenskan meddelar nu Almtuna att det blir en fortsättning i klubben för Santesson.

ADAM BOQVIST KVAR TILLS VIDARE

”Erik har kommit in och visat att han vill vara kvar här, han har spetsegenskaper i defensiven med många täckta skott. Han har kommit in i gruppen på ett bra sätt dessutom är han väldigt duktig på straffar vilket han direkt visade mot Tingsryd”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Erik Santesson, med Rögle som moderklubb, hade fem mål och 14 poäng på 21 matcher med Kallinge/Ronneby innan han återvände till Uppsala.

Almtuna meddelar också att lagets lån av Brynäs backtalang Adam Boqvist gäller match till match. Hittills har 17-åringen spelat en match för klubben under det nuvarande lånet.