Sverige tog en mycket viktig seger mot Tjeckien.
Nyheter

Stjärnorna klev fram – Sverige tog andra raka segern

Sverige har kopplat ett järngrepp om grupp B i junior-VM. Lagets bästa spelare klev fram och visade spets när det behövdes som mest. Till slut kunde Sverige besegra Tjeckien hyfsat bekvämt med 3-1.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var en mycket viktig match om gruppsegern i grupp B som utspelade sig mellan Sverige och Tjeckien sent på torsdagskvällen.

Juniorkronorna kom ut starkt och gjorde en riktigt vass förstaperiod. Laget hade en 2-0-ledning efter 20 minuter. Marcus Davidsson sköt 1-0 till Sverige fint framspelad av Axel Jonsson Fjällby. Sedan gjorde Elias Pettersson det han har gjort så framgångsrik hela säsongen. 19-åringen pricksköt in 2-0 i powerplay.

TJECKIEN TOG ÖVER I ANDRA

En kanonstart för Sverige men i andra perioden var insatsen desto sämre. Tjeckien vann skotten överlägset och hade bland annat ett klockrent ribbskott. Kvitteringen kändes på gång och var ett faktum när Filip Zadina direktsköt in 1-2 för tjeckerna. Även det målet kom i numerärt överläge.

POÄNGKUNGEN KLEV FRAM FÖR SVERIGE

Sverige öppnade tredje perioden genom att dra på sig ytterligare en utvisning. Linus Lindström fick sätta sig två minuter och Tjeckien fick spela fem mot tre i över en och en halv minut. Men Filip Gustavsson i mål och den svenska boxen klarade jobbet i boxplay. En otroligt viktig sekvens i matchen.

För när Sverige strax efter fick chansen i numerärt överläge tog laget vara på chansen direkt. Den här gången var det Alexander Nylander som klev fram och satte dit 3-1.

Nylanders mål blev det sista i matchen och Juniorkronorna tog sin andra raka seger i årets JVM.