DETROIT, MI – DECEMBER 29: Henrik Zetterberg #40 of the Detroit Red Wings misses a shootout attempt on Henrik Lundqvist #30 of the New York Rangers at Little Caesars Arena on December 29, 2017 in Detroit, Michigan. Detroit won the game 3-2 in a shootout. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images) …
Nyheter

Henke knäppte Henke på näsan: ”Tillräckligt med chanser för att vinna”

Detroit hade förlorat tre matcher i rad och Henrik Zetterberg hade bara gjort ett mål på 30 matcher. Samtidigt hade New York Rangers Henrik Lundqvist chansen att klättra på exklusiv lista.

Henrik Zetterbergs senaste mål kom mot Florida den 11 december och innan det gjorde han mål mot Toronto i oktober. Men inatt gjorde han mål på landsmannen Henrik Lundqvist när Detroit kvitterade på hemmaplan en bit in i den tredje perioden.

Henrik Lundqvist å sin sida hade inför matchen chansen att vinna sin 423:e vinst i karriären och därmed klättra upp till Tony Esposito på delad åttonde plats genom tiderna.

GJORDE SITT FÖRSTA NHL-MÅL

David Desharnais gav Rangers ledningen i den första perioden, men Detroit kvitterade i den andra genom Andreas Athanasiou. I inledningen av den tredje kunde Vinni Lettieri åter ta Rangers till ledning när han gjorde sitt första NHL-mål i karriären.

Några minuter senare skulle dock Henrik Zetterberg kliva in i handlingen och kvittera.
— Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på detta, sa Henrik Zetterberg efter matchen som gick till straffar där Frans Nielsen blev ende målskytt.
— Han har så många drag när det gäller straffar att man aldrig vet vad han ska göra, sa Henrik Lundqvist efter matchen till nhl.com.
— Vi hade tillräckligt med chanser för att vinna detta, fortsatte han.

Både Henrik Lundqvist (33 räddningar) och Detroits Jimmy Howard (37 räddningar) var bra matchen igenom.