• Publicerat 31 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Lucas Wallmark.Foto: Perry Nelson-USA TODAY Sports

Lucas Wallmark tog inte lång tid på sig att göra avtryck i NHL. I första matchen efter att ha blivit uppkallad till NHL av Carolina Hurricanes blev 22-åringen målskytt. Trots det föll ”Canes” med 2–3 mot St. Louis Blues.
– Ett stort mål för mig, säger den tidigare Luleåcentern till nhl.com.

Lucas Wallmark spelade åtta NHL-matcher för Carolina Hurricanes förra säsongen, men lyckades aldrig finna nätet då. det gjorde han däremot i natt. I sin första NHL-match för säsongen höll han sig framme och sköt Carolinas 2–2-kvittering i bortamötet med ST. Louis Blues.

22-åringen kallades upp av Hurricanes härom dagen efter att Marcus Krüger blivit skadad. Han fick chansen efter en produktiv säsong i AHL, där han har svarat för 23 poäng (7+16) på 20 matcher för Charlotte Checkers.

SJÄTTE MÅLET PÅ 17 MATCHER FÖR BERGLUND

Målet kom efter fint förarbete av finländaren Sebastian Aho och backen Noah Hanifin.
– Det var ett stort mål för mig och för laget, så det var kul att se pucken gå i nät där, säger han till nhl.com.

 

Nu fick Scottie Upshall sista ordet för St. Louis Blues och gjorde matchvinnande 3–2 i den tredje perioden. Patrik Berglund blev också målskytt för Blues och har sex mål på 17 matcher sedan comebacken efter sin axelskada. Alexander Steen noterade för en assist i matchen.

St. Louis – Carolina 3–2 (1–0, 1–2, 1–0)
St. Louis: Kyle Brodziak (7) (Alexander Steen), Patrik Berglund (6), Scottie Upshall (6).
Carolina: Derek Ryan (9), Lucas Wallmark (1).