Alexander Bergström och Patrik Zackrisson. Alexander Bergström och Patrik Zackrisson.Foto: Skärmdump/KHL

Här har ni en kille som nog håller på att spela sig in i Tre Kronors OS-trupp. Alexander Bergström prisades idag som bäst i KHL.

Det är svårt att tänka sig att den här grabben inte ens hade spelat i SHL förrän han var 29 år. Nu är han 31 och i sitt livs form. Sibir Novosibirsks Alexander Bergström är till och med den hetaste spelaren i hela KHL.

När KHL idag meddelade vilka spelare som varit bäst i ligan under december månad var det nämligen svensken som prisades. Han utsågs till den bästa forwarden. Bergström spelade nio matcher under månaden, gjorde mål i åtta, och noterade totalt 9+4.

PALLPLATS I SKYTTELIGAN?

Alexander Bergström slutade förra säsongen sexa i SHL:s poängliga och går mot en säsong där han till och med kan överträffa den placeringen – fast i stället i skytteligan. Han ligger nämligen på en sensationell (delad) fjärdeplats i målligan med sina 19 fullträffar. Nikita Gusev är trea, på 20.

Det skulle med andra ord vara något av en överraskning om han inte fanns med i Rikard Grönborgs OS-trupp till Sydkorea.