Jimmie Ericsson omfamnas.Foto: Bildbyrån

Jimmie Ericsson är tillbaka. Med besked. I säsongsdebuten för Skellefteå stod han för en lysande assistpoäng.

Den sjätte SM-kvartsfinalen mot Frölunda var den senaste match där Skellefteå hade med Jimmie Ericsson i laget. Men i kväll var nummer 21 återigen med i laguppställningen, när man tog sig an Malmö på bortaplan.

Och jodå, gubben kan än. 37-åringen stod för en assistpoäng redan i den första perioden. Och det var en riktigt läcker sådan också. Oscar Möller spelade Ericsson framför kassen. Den comebackande stjärnan slog då en direktpassning bakom ryggen på sig själv. Den passningen gav Mark Katic ett öppet mål, och han gjorde inga misstag utan satte 2-0 bakom Oscar Alsenfelt i Malmös kasse. 2-0 var också ställningen efter den första perioden.

Pär Lindholm öppnade målskyttet. Det var hans sjunde (!) mål mot Malmö under säsongen. Och tionde (!) på sex matcher mot samma motstånd det senaste året. Målet kom efter en snabb kontring.
– Vi släpper till några onödiga två mot ettor och gör mål på en av dem, suckar Malmös back Nils Andersson i C More.

I den andra perioden förnedrade Skellefteå Malmö. Man vann skotten med 16-3 och stod för två ytterligare mål. Henrik Hetta, tidigare lagkapen i Malmö, och Andreas Wingerli gjorde dem.
– Vi är väldigt, väldigt konsekventa. Vi hade snackat igenom hur vi ville spela mot Malmö, säger Hetta.

I Malmö var bedrövelsen stor.
– I stort sett hela matchen är vi…Vi är bedrövliga. Ingenting funkar och när ingenting funkar försöker vi överarbeta och då hamnar vi fel. Nej, det är inte alls bra, säger Fredrik Händemark.

Men, Malmö vände osannolikt nog på steken och vann med 5-4.

GALNA VÄNDNINGEN: ”Känns overkligt”