Mats Zuccarello. Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

Marit Björgen? Magnus Carlsen? Karsten Warholm? Henrik Kristoffersen? Nix. Årets idrottsutövare i Norge enligt Verdens Gangs läsare är – Mats Zuccarello.

Över 30 000 personer har deltagit i omröstningen på tidningen Verdens Gangs hemsida. Man kunde där rösta på årets idrottare under år 2017. Och populärast bland folket var, kanske något oväntat, New York Rangers stjärna Mats Zuccarello.

Den tidigare SHL-poängkungen stod för en stark säsong i Rangers med 59 poäng under den gångna säsongen. Det räckte för att han skulle besegra Karsten Warholm som vann ett överraskande VM-guld i 400 meter häck. Warholm slutade tvåa.

NORTHUG TREA

Enligt Verdens Gangs redaktion var Warholm den främsta utövaren, medan Zuccarello bara var sexa. Men hos norska folket går alltså hockeyspelaren före.
– Det är inte så konsigt. Han levererar på en hög internationell nivå i den kanske största vintersporten säger tidningens sportchef Øyvind Brenne.

Petter Northug slutade trea i folkets omröstning, trots att han hade en usel säsong med sina mått mätt. När Norges samtliga sportjournalister fick rösta fram landets främsta idrottsmän slutade Mats Zuccarello trea.