• Publicerat 3 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Ludwig Blomstrand.Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

I förra veckan kunde hockeysverige.se avslöja att forwarden Ludwig Blomstrand var på väg bort från Karlskrona. I dag blev det klart att han får en ny klubbadress, nämligen Södertälje SK i Hockeyallsvenskan.
– Hockeymässigt är det en perfekt lösning för mig, säger 24-åringen.

Han sköt 22 mål för Almtuna i Hockeyallsvenskan i fjol. Det gav Ludwig Blomstrand ett SHL-kontrakt med Karlskrona. Men tiden i Blekinge blev inte vad den tidigare djurgårdaren hade hoppats på. Skador och petningar har hämmat hans framfart och i slutändan blev det bara en assist på tio matcher i SHL för vänsterforwarden.

Förra veckan kunde hockeysverige.se rapportera att KHK försökte göra sig av med Blomstrand. Nu har man lyckats. I dag meddelade Södertälje SK att man skrivit kontrakt med Uppsala-sonen för två och en halv säsong framåt.

”DET KÄNNS SUPERKUL”

– Det känns superkul. Hockeymässigt är det här en perfekt lösning för mig. Jag ser verkligen fram emot att spela här i Södertälje. Det är en anrik förening med stor historia och jag hoppas alla är inställda på att det ska gå så bra som möjligt och att vi ska ta oss upp i högsta serien, säger Ludwig Blomstrand i ett pressmeddelande från klubben.

Nu kan det bli debut för nya klubben redan i kvällens match mot Timrå, förutsatt att alla papper hinner bli klara i tid.

Ludwig Blomstrand flyttade till Nordamerika 2013 och gjorde tre säsonger i Vancouver Canucks organisation. Där blev det 15 matcher i AHL och 170 i ECHL innan han återvände till moderklubben Almtuna inför förra säsongen.