Fredrik Händemark.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Senast Malmö vann på hemmaplan vände man 0-4 till 5-4 mot Skellefteå. 
I kväll hade man enklare uppgift där Linköping fick se sig slagna med 3-2 efter att LHC tappat in tre mål i den första perioden.
– Vi sätter oss i en jobbig sits, säger Dan Tangnes, tränare i Linköping, om första perioden till C More. 

Frågan var om Malmö hade hämtat andan efter den makalösa upphämtning mot Skellefteå senast när Linköping i kväll var på besök. Efter Tony Mårtenssons fina passning till Daniel Olsson Trkulja tycktes gästerna skaffat sig en ledning i matchen.

Så blev det inte, utan skottet tog i stolpen och i stället kunde Stefan Warg sätta sitt första mål för säsongen till Malmöledning. Därefter tog kapten Fredrik Händemark över och satte 2-0 och spelade även fram till 3-0.

Anton Karlssons ord kunde nog beskriva LHC:s förstaperiod:
– Det är pinsamt måste jag säga, vi får reda upp det här. Man får ju skämmas. Vi måste faktiskt steppa upp, sade Linköpingsbacken till C More.

TEMPOFATTIG ANDRAPERIOD

När andra akten var summerad kunde det konstateras att matchen hade tappat fart. Med skottstatistiken 2-6 till favör LHC, så var resultatet inga mål inför sista perioden.

Och det krävdes en ordentligt uppryckning av östgötarna i tredje perioden för att lyckas få med sig några poäng ifrån Malmö den här kvällen.

Det var också självaste Tony Mårtensson som gav LHC hopp genom en reducering upp till 1-3. Därefter skaffade gästerna sig också det där efterlysta trycket mot Oscar Alsenfelt i Malmömålet. Till slut skrevs slutresultatet 3-2 efter att Niclas Lundgren också nätat.