• Publicerat 4 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mika Zibanejad.Foto: Getty Images/Al Bello

Han hade gått poänglös i sex raka matcher efter sin hjärnskakning och åtta totalt inför nattens möte med Chicago Blackhawks. Väl där fick Mika Zibanejad utdelning. Det hjälpte föga för New York Rangers som föll med 2–5 på hemmais.

Mika Zibanejad var en av NHL:s hetaste svenskar under inledningen av säsongen, där han vräkte in mål i parti och minut. Men efter att ha gjort fem mål på sina fyra första matcher för säsongen har det gått trögare. Inte minst efter den hjärnskakning han ådrog sig i slutet av november.

Efter comebacken 19 december hade Zibanejad gått poänglös från sex raka matcher, men i natt kom ett trendbrott när han sköt säsongens tolfte mål. Hans första fullträff sedan 22 november.

TVÅ MÅL I TOM KASSE

Rangers svenska förstacenter kvitterade hemmamötet med Chicago Blackhawks till 2–2 i den andra perioden. Detta i spel fem mot tre efter att ha skjutit in pucken direkt förbi Chicagos målvakt Jeff Glass, framspelad av Pavel Butjnevitj.

Dessvärre för Zibanejad betydde hans mål inte mycket för Rangers i slutändan. Blackhawks sköt tre obesvarade mål i den tredje perioden och vann med 5–2. Veteranen Patrick Sharp, petad i senaste matchen, blev matchvinnare med sitt 3–2-mål bakom Henrik Lundqvist 2.24 in i slutperioden. Även Jonathan Toews och Patrick Kane gjorde mål för gästerna i tom kasse i tredje perioden.

Lundqvist stoppade 30 av 33 skott.

N Y Rangers – Chicago 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)
N Y Rangers: Nick Holden (3), Mika Zibanejad (12).
Chicago: Vinnie Hinostroza (2), Nick Schmaltz (8), Patrick Sharp (4), Jonathan Toews (11), Patrick Kane (17).