Bryan Lerg.Foto: Bildbyrån

Rögles offensiva stjärna Bryan Lerg tacklades av Joakim Nygård. Efter matchen var Lerg upprörd över tacklingen – men också tacksam över att den inte gav värre skador.
– Kanske är det för alla böner som min mamma säger. Jag hade tur där, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Rögle förlorade igår med 5-1 mot Färjestad. För Bryan Lerg blev förlusten extra smärtsam. Han tacklades in i sargen av Joakim Nygård och började blöda ganska kraftigt. Även om han klarade sig från ett brutet näsben.
– Jag har två sår, ett mellan mina ögon och ett längs näsan. Inget som en hockeyspelare inte varit med om tidigare, säger han till HD.

Men amerikanen är säker på att det kunde gått värre. Mycket värre.
– Det var riktigt läskigt. Att se tacklingen igen gjorde att jag blev lite illamående. Jag är ärligt mest tacksam över att jag inte bröt nacken. Kanske är det för alla böner som min mamma säger. Jag hade tur där.
– Han kom inte i full fart, men han använde båda sina händer och det var bakifrån. Jag flög med huvudet först in i sargen. Det är en farlig och skrämmande tackling. Jag är bara glad över att vara i hallen i dag.

HJÄRNSKAKNING?

31-åringen, som sköt 20 mål förra säsongen och som har noterat 13+7 den här säsongen, vill inte svara på om han åkt på en hjärnskakning.
– Det har jag inte kommentar till.

Så, det ser inte ut att bli något spel i morgondagens match mot den suveräna serieledaren Växjö för Rögles största offensiva vapen.
– Jag måste utvärdera det i morgon och ta det därifrån. Jag tar inga beslut just nu. Vi vet inte än, vi har värmning på morgonen och vi vet mer efter det.