• Publicerat 6 januari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Lias Andersson kastade bort sin silvermedalj. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kanske kan han glädja sig åt silvret när tiden har läkt alla sår. Men när Lias Andersson fick ta emot medaljen var den inget värd. Sveriges lagkapten tog bokstavligt talat medaljen i egna händer och kastade bort den.
– De hamnar bara i en låda där hemma ändå, säger en förkrossad Lias efter finalen. 

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Sverige föll med flaggan i topp. Lias Andersson hade svårt att sätta ord på besvikelsen. Men kanske behövde han inte säga så mycket mer efter att alla såg vad han gjorde med medaljen. Efter medaljceremonin kastade Sveriges lagkapten upp silvermedaljen på läktaren.
– Det var någon kille på läktaren som ville ha den mer än jag. Den hamnar bara i en låda där hemma ändå. Jag har redan en exakt likadan silvermedalj från U18-VM. Jag behöver inte ha två.

I stridens hetta var det ganska tydligt att silvret i form av en fysisk medalj inte betyder något. Och 19-åringen håller fast vid att silver inte är något värt.
– Jag tror att… Det är i alla fall så jag tycker att det ska vara. Det är så jag har växt upp. Vinner man inte så gör det inget. Vi är lika stora förlorare här nu som alla andra lag.

Kan du försöka beskriva vad du känner? 
– Det är helt värdelöst. Det var längesedan man var så här förkrossad faktiskt. Man är jätteledsen.

”JAG VILL INTE HA NÅGRA ÅSIKTER OM DET”

Förbundskapten Tomas Montén fick frågor kring hur han såg på lagkaptenens kastade medalj.
– Det är unga killar. De spelar fantastisk hockey på en hög nivå men de är fortfarande unga. Han var väldigt besviken och jag vill inte ha några åsikter om det.
– Han gav allt men du ska hålla huvudet högt hela tiden, men jag kan förstå att han var besviken.

https://twitter.com/scebbs/status/949488609853411328