Markus LauridsenFoto: Bildbyrån

Ifjol spelade han för Leksand i SHL. I somras bytte han till München för spel i DEL. Men Markus Lauridsens tid i Tyskland har kantats av olyckor. Nu tvingas 26-åringen till operation.

Det var i tisdags i Münchens match mot Adler Mannheim som Markus Lauridsen ådrog sig en benskada. Det skriver den danska sajten faceoff.dk som hämtar uppgifterna från Münchens hemsida. Trots att han måste genomgå operation och missar tolv veckor finns det hopp om att han kommer finnas med i slutspelet senare i vår.

OTURSFÖRFÖLJD

Lauridsen har minst sagt varit otursförföljd sedan han kom till München. Nyligen missade han sex matcher på grund av skada, direkt i comebacken mot Düsseldorf träffades han av ett skott i ansiktet och tvingades till flera stygn. Och i den efterföljande matchen skadade han alltså benet.

Den danske landslagsmannen, med fem VM och ett OS på meritlistan, har under sina 32 matcher för München den här säsongen stått för sju poäng.

Förutom Leksand förra säsongen har Lauridsen i Sverige tidigare representerat AIK i Hockeyallsvenskan och Linköpings juniorer.