Henrik Zetterberg.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Han har hunnit med det mesta sedan han klev in i ligan 2002. Inatt nådde Henrik Zetterberg ännu en milstolpe i sin karriär när han assisterade för 600:e gången i NHL när Detroit på hemmaplan besegrade Florida Panthers med 4-2.

Henrik Zetterberg har under sina nästan 15 säsonger i NHL hunnit med det mesta. Förutom sina över 900 poäng har han vunnit Stanley Cup, fått utmärkelsen slutspelets mest värdefulle spelare samma år och utsetts till lagkapten. Inatt kom också assist nummer 600 när han spelade fram landsmannen Gustav Nyquist till dennes 4-2-mål.

Milstolpen uppmärksammades av publiken i  Little Caesars Arena, vilket gladde Red Wings-kaptenen.
— Absolut, jag har varit här några år nu och har haft dem bakom mig. Både i bra och dåliga tider. Jag är glad att det hände här hemma, sa han efter matchen.

Zetterberg blev åttonde svensk genom tiderna att nå 600 assist.

SJU ANDRA SVENSKAR MED ÖVER 600 ASSIST I NHL:

1. Nicklas Lidström, 878
2. Henrik Sedin, 807
3. Mats Sundin, 785
4. Daniel Alfredsson, 713
5. Börje Salming, 637
6. Peter Forsberg, 636
7. Daniel Sedin, 632

Segern innebar fjärde raka för Detroit som tidigare i matchen tappat en 2-0-ledning. Andreas Athanasiou gjorde et mål och en assist, målvakten Jimmy Howard stoppade 38 puckar i segern.
— Vi hittade ett sätt att kapitalisera på våra chanser och det var det som avgjorde matchen för oss, var Zetterbergs konklusion efteråt.