180107 FŠrjestads Johan Ryno jublar efter 2-1 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och FŠrjestad den 7 januari 2018 i Jšnkšping. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRN / Cop 107 …

Fem tvåmålsskyttar i heta rivalmötet – Ryno gjorde fyra poäng

Det bjöds på spännande hockeyunderhållning när rivalerna HV71 och Färjestad drabbade samman under söndagseftermiddagen. Det blev en match som svängde fram och tillbaka och som till slut fick avgöras i förlängningsspel. Matchen innehöll också fem tvåmålsskyttar. Färjestad gick till slut segrande ur striden med 5-6.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
I den första perioden var Färjestad en aning bättre än hemmalaget. Men gästerna slarvade i de avgörande ögonblicken och hade svårt att ta sig fram till de riktigt heta chanserna.

Istället var det HV71 som kunde gå till den första pausen i tvåmålsledning. Bägge målen gjordes av Oscar Sundh och båda gångerna tog han tillvara på returer från kedjepolaren Anton Bengtsson.

HV71 såg ut att ha koll på matchen i inledningen av den andra perioden och det var också de som skapade möjligheter när Färjestad fick chansen i powerplay efter fyra minuter spelade. Men då vände bortalaget på spelet och Johan Ryno slog in reduceringsmålet på tennis.

Sen skulle det bara dröja 50 sekunder innan Michael Lindqvist, assisterad av Ryno, kvitterade.

Färjestad var nu rejält på gång och strax hade de också hunnit med ett ledningsmål i matchen när Johan Ryno smiskade in pucken från slottet.

HV såg ut som ett slaget lag. Men Martin Thörnberg ville annat och tog sitt lag in i matchen igen efter mål i powerplay.

I slutet av perioden fick bortalaget möjlighet att spela fem mot tre efter att Martin Thörnberg och Oscar Sundh åkt ut med kort mellanrum. Då dröjde det inte länge innan Michael Lindqvist gjorde mål, assisterad av Ryno.

I den tredje kunde sen Färjestad återigen göra mål i numerärt överläge när Mikael Wikstrand smackade in pucken från blålinjen.

Avgjort? Nej. Martin Thörnberg reducerade till 4-5 strax efter, hans 200:e mål i HV-dressen och matchen var långt ifrån avgjord.

Victor Ejdsell har ett förflutet i Färjestad. Efter 17 minuter spelade av den tredje perioden fick han taket på Kinnarps Arena att lyfta när han kvitterade för HV71.

Matchen gick till förlängning och där var det återigen Mikael Wikstrand som gjorde mål, fint serverad av Joakim Nygård.

Färjestads seger var andra raka efter att de tidigare befunnit sig i en rejäl formsvacka med många förluster i rad.

Oscar Sundh, Martin Thörnberg, Mikael Wikstrand, Johan Ryno och Michael Lindqvist blev tvåmålsskyttar i matchen.