Sebastian AhoFoto: Skärmdump / Twitter

Han har öst in poäng i SHL. Han har höst in poäng i AHL. Nu börjar svenske Sebastian Aho göra sig ett namn även i NHL.

Det känns närmast otroligt att NHL-klubbarna valde att rata Sebastian Aho i tre raka drafter. Först i somras, som 21-åring, blev han tingad av ett NHL-lag. Då valde New York Islanders att chansa på svensken i femterundan. Han valdes som spelare nummer 139.

Strax före nyår kallades han upp till NHL. Och i kväll, i sin tredje match, kom också målet. Han fick pucken av superstjärnan Joh Tavares och pricksköt in 4-3-reduceringen på New Jersey Devils målvakt Cory Schneider.

Målet var också den tidigare Skellefteåbackens första poäng. Den andra kom bara minuter senare när han mycket snyggt serverade Cal Clutterbuck som gjorde 4-4.

Islanders vann sedan matchen på straffar. Och Sebastian Aho? Han blev vald till matchens första stjärna.