Henrik Lundqvist klappas om efter nattens vinst.Foto: Getty Images

Nu är han den åttonde vinstrikaste målvakten genom tiderna. Henrik Lundqvist tog sig i natt förbi Tony Esposito när Rangers besegrade Arizona.
– Deras målvakt var skillnaden idag, suckar Coyotes coach Rick Tocchet enligt nhl.com.

424 vinster. Henrik Lundqvist fortsätter klättra på stegen och är en av de vinstrikaste målvakterna i historien. Upp till Martin Brodeur och Patrick Roy kommer han knappast nå, men bli inte förvånade om Lundqvist är trea på listan när han avslutar sin karriär. Möjligen fyra, beroende på hur länge Roberto Luongo tänker hänga i.

Den svenske superstjärnan storspelade i natt när Rangers straffslog Arizona med 2-1. En match som blev speciell utifrån aspekten att han mötte sin tidigare kollega Antti Raanta, och blev matchvinnare efter att ha stoppat en straff från mångårige lagkompisen Derek Stepan.

”16 OLIKA MOVES”

Arizona vann skotten med 39-25, men Lundqvists storspel tog segern till Rangers.
– Deras målvakt var skillnaden idag, analyserade Coyotescoachen Rick Tocchet efter straffförlusten.

Mika Zibanejad var den som sköt den avgörande straffen för Rangers, och hjälpte Lundqvist att ta sin nionde raka seger mot just Arizona.
– Han har typ 16 olika moves, sade Arizonas målvakt Raanta om Zibanejads straff.

SNART IKAPP NÄSTA LEGENDAR

Men den store mannen för dagen blev ändå Henrik Lundqvist. Han har 14 segrar kvar innan han passerar legendaren Jacques Plante på sjundeplatsen.
– Det kändes väldigt bra. De har ett ungt lag som fortfarande lär sig när de ska gå och när de ska vara smarta, men du kan se vilken skicklighet de har och deras fart, säger Lundqvist efter 2-1-vinsten.

Anthony Duclair, även han i Rangers en gång i tiden, var den enda som överlistade svensken. Duclair har den senaste tiden omgärdats av intensiva trejdrykten och kan vara på glid från Arizona.

Jimmy Vesey sköt Rangers enda mål under ordinarie tid.