Viktor Stålberg.Foto: Ronnie Rönnkvist

Han ska på något sätt ha uppträtt olämpligt mot en domare. Nu stängs Viktor Stålberg av minst en match.

Det var i gårdagens match mellan EV Zug och HC Davos som Viktor Stålberg ska ha sagt något olämpligt till en domare. Baserat på det officiella matchprotokollet ska han inte ha fått något straff under matchen.

Däremot får han ett straff nu. Han kommer inte få spela dagens returmöte med Davos, rapporterar schweiziska medier. Han stängs av i väntan på någon sorts utredning. Det är alltså inte klart huruvida det stannar vid dagens match, eller om han drabbas av ytterligare avstängning.

Benämningen är ”abuse of officialls”, skriver swisshockeynews.ch.

Stålberg, som lär spela OS för Sverige om en dryg månad, hade två assistpoäng i 5-1-vinsten. Carl Klingberg sköt två av målen i storsegern.