• Publicerat 8 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Anton Öhman.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Hans lånekontrakt med Leksand gick ut i samband med hemmamatchen mot Almtuna i fredags. Men nu står det klart att backen Anton Öhman blir kvar i klubben.
– Skellefteå är jättenöjda med den utveckling han har haft här hos oss, säger Leksands sportchef Mikael Karlberg.

Det var i slutet av november som Leksand lånade in Anton Öhman från Skellefteå AIK. Detta sedan 22-åringen haft svårt att få speltid i SHL-klubben. I Hockeyallsvenskan har det gått desto bättre och när lånekontraktet gick ut i fredags hoppades Leksand får behålla Öhman. Nu står det klart att så blir fallet.

I ett pressmeddelande skriver Leksand att Skellefteå gått med på att förlänga lånet.
– Efter att ha utvärderat situationen tillsammans med Skellefteå kom vi alltså fram till att Anton stannar hos oss tillsvidare. Skellefteå är jättenöjda med den utveckling han har haft här hos oss, vilket även vi är så klart. Han tillför mycket i både i vårt defensiva och vårt offensiva spel, och jag tycker även att vårt powerplay har blivit bättre sedan han kom hit, säger Leksands sportchef Mikael Karlberg i ett uttalande på klubbens webbsida.

Anton Öhman har svarat för ett mål och två assist på 13 allsvenska matcher sedan han kom till Leksand. Innan dess hade han haft samma utdelning på 18 SHL-matcher med Skellefteå.