Veckans Lag

Efter jul- och nyårsuppehåll är veckans lag äntligen tillbaka. Här är spelarna och händelserna som utmärkte sig under 2018 års första vecka

David Rautio, Brynäs (2)
Kritiserad och hånad i början av säsongen. En absolut toppmålvakt nu. David Rautio är glödhet i Brynäs mål och var ytterst nära att hålla nollan i veckans båda matcher. Då hade han varit i ensam ledning i antalet hållna nollor. Nu delar han ledningen med Viktor Fasth.

Stefan Warg, Malmö
Det tog drygt 130 SHL-matcher men till sist fick Stefan Warg efterlängtad utdelning. Han stod i veckan för karriärens första fullträff i ligan. Man kan förstå att den defensive back-kuggen kände en viss lättnad över att också producera.

Nils Andersson, Malmö (2)
Han stod för tre poäng i Malmös helt osannolika vändning mot Skellefteå, men tar också plats här för sin härliga sågning av sig själv. ”Jag var bedrövlig under de första 56 minuterna”. Då är det ännu starkare att hinna få med sig tre poäng från en match. Nils Andersson är redan förbi förra säsongens poängskörd i SHL, trots att han spelat 15 matcher färre. En offensiv toppback i ligan.

Victor Olofsson, Frölunda
Det fanns de som trodde Olofssons stora genombrott skulle komma redan förra säsongen. Det gjorde det inte. Den här säsongen har han dock tagit klivet till att bli en storstjärna i SHL. Karln gör mål nästan hela tiden.

Johan Ryno, Färjestad (3)
Nu producerar Johan Ryno som han gjorde i början av säsongen. 2018 har inletts riktigt starkt från Färjestads poängspruta, och det är förstås direkt nödvändigt om FBK ska kunna klättra tillbaka till den absoluta toppen av SHL. Dominerade totalt i gårdagens match mot HV71 och stod för 2+2.

Robin Alvarez, Malmö
Det känns som att varenda spelare i Malmö har hittat storformen. Robin Alvarez är en av dem. Efter en ganska tung start på säsongen har publikfavoriten verkligen växlat upp när det gäller poängproduktionen. Det blev tre mål under veckan.

Veckans…vändning Ja, vi har ju redan nämnt den. Malmös otroliga vändning mot Skellefteå förtjänar än mer uppmärksamhet. 0-4 med sex minuter kvar blev 4-4 innan ordinarie matchtid var slut. Och i förlängningen fullbordade Nils Andersson vändning. Jösses.

…trendbrott Örebro hade tio raka bortaförluster när man i helgen bröt den hemska sviten. Man vann mot Luleå med 1-0 och tog därmed det som måste ses som den sista chansen att haka på i slutspelsracet.

…”håll-käften-performance” Juhamatti Aaltonen är på väg bort från Rögle. Eller var, i alla fall. Efter att Chris Abbott sagt att det inte är säkert att Aaltonen verkligen ska spela för Rögle gick den finske humörspelaren in och gjorde hattrick. På sex minuter. Mot serieledarna, Jo, tack.

…mardrömsbesked Ryan Gunderson styrde in en puck med handen i eget mål. I samma veva ådrog han sig en fraktur i fingret – och blir borta länge. Ett mardrömsbesked för Brynäs.

…tätaste Jamenvadéde för SHL-säsong vi får se? Mellan andraplatsen och niondeplatsen skiljer det SEX poäng. Ett tidigare utdömd Brynäs har alltså häng på andraplatsen, medan superhyllade Djurgården kan vara utanför topp-sex inom kort. Vilken säsong!

…mardrömsmatch Fredrik Styrman hade ingen rolig kväll när Frölunda mötte Växjö. Han stod bland annat för säsongens självmål i SHL. Och nu är han tillbaka i IK Pantern igen.

…rekordnotering

…comeback Ja, i den matchen mellan HV och Färjestad gjorde Michael Lindqvist comeback efter sin hjärnskakning. Den han ådrog sig efter att ha krockat med en domare. Det blev två mål, och totalt har han nu gjort 20 mål på bara 30 matcher. Succé!