Viktor Stålberg träffar domaren.Foto: Youtube

Viktor Stålberg hamnade i blåsväder efter att ha knuffat till en domare mot ansiktet. Nu har han fått sitt straff.

Det var i helgens match mot Davos som Zug’s svenske stjärna Viktor Stålberg hamnade i händelsernas centrum. Han blev irriterad på Davos Gregory Sciaroni och jagade denne, men stoppades upp av en linjedomare.

I sin iver att jaga i kapp Sciaroni valde han att slå till, eller knuffa till möjligen, en linjedomare. Handsken träffade i ansiktstrakten. Stålberg stängdes av från returmötet dagen efter i väntan på utredning. Och nu verkar han ha fått sitt slutgiltiga straff.

Svensken stängs av ytterligare två matcher, skriver Swisshockeynews och hänvisar till Blick.

Viktor Stålberg har gjort succé i Zug och har på 33 matcher skjutit 17 mål och spelat fram till 22. Han kommer förmodligen spela OS med Tre Kronor i februari.