• Publicerat 9 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Daniel PailleFoto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Det är två månader sedan han tacklades brutalt av Thomas Larkin i CHL-mötet med Adler Mannheim. Daniel Paille lider fortfarande av sviterna efter hjärnskakningen han fick och vet inte om det blir något mer spel.
– Det är några saker jag måste reda ut med läkarna innan jag bestämmer mig och fattar ett beslut, säger han i en intervju med Hockeypuls.

Det var den 7 november som han knockades brutalt av Adler Mannheims back Thomas Larkin i en CHL-match som spårade ur helt och hållet. Daniel Paille drabbades av en hjärnskakning och det har dröjt två månader av vila och rehab innan han lyckats ta sig tillbaka till isen.

Under förra veckan gick på is för egen hand och i går körde han ett skridskopass med Brynäs fystränare Magnus Ågren. Men att ta sig därifrån till en comeback kan vara en lång resa. Kanadensaren upplever fortfarande en del otrevliga kvarlevor efter den fula tacklingen.
– Det är en sak att åka skridskor – men en helt annan att spela med det fysiska inslaget, säger han till Hockeypuls.
– Jag har fortfarande symtom, men mer sällan. Det har sakta blivit bättre, kommer ibland – till exempel när jag tränat i gymmet och varje gång det är något nytt moment jag ska lägga till – och avtar efter en stund. Jag hoppas det ska försvinna för gott. Men jag vet inte. Vissa dagar känner jag mig helt bra, men så helt plötsligt är det tillbaka igen. Det är förstås bekymrande.

”JAG VILL VETA MER”

Han berättar om problem med synen och att ögat, alldeles där han fick smällen, har en tendens att vandra sin egen väg. Daniel Paille erkänner också att han är orolig för framtiden, men framför allt för att den typen av incidenter som inträffade i Gavlerinken 7 november över huvud taget kan inträffa i dagens hockey.
– Mest orolig är jag nog för att det fortfarande finns spelare där ute som utsätter andra för den här risken. Även om de spelarna ändå är ganska få, säger han.

Framtiden är, comebacken på is till trots, högst oklar, Daniel Paille vill spela, men säger att det fortfarande finns hinder för en riktig återkomst till Brynäs laguppställning.
– Det är några saker jag måste reda ut med läkarna innan jag bestämmer mig och fattar ett beslut. Jag vill veta mer. Jag har kontinuerlig kontakt med läkarna och vi ska tillsammans komma fram till vad som är bäst, säger han till Hockeypuls.