Emil Bemström.Foto: Bildbyrån

Emil Bemström lämnar Leksand för spel i Djurgården. Det uppger sillykungen MrMadhawk.

Emil Bemström går ut hockeygymnasiet till sommaren och ser inte ut att fortsätta sin ishockeykarriär i Leksand. Talangen uppges i stället vara klar för Djurgården. Det är MrMadhawk som avsköjar att 18-åringen redan skrivit på ett tvåårskontrakt med Stockholmsklubben.

Emils pappa Jörgen är för närvarande coach för SHL-klubbens J20-lag.
– En intressant spelare, men i övrigt har jag inga kommentarer mer än att jag förstår att du gör kopplingen, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till bloggen och syftar på just det.

Emil Bemström, som inte fanns med i JVM-laget och som valdes av Columbus i fjärderundan av sommarens draft, har spelat 18 allsvenska matcher under säsongen. Han har fått med sig nio poäng (5+4) på dessa. I J20 SuperElit har det blivit 25 poäng på 18 framträdanden.