• Publicerat 9 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Erik Andersson.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Han har inte spelat sedan i början av november. Nu skriver Mr. Madhawk att Malmö Redhawks back Erik Andersson kan vara på väg att avsluta karriären på grund av sina skadebekymmer.

Han gjorde illa sig i Champions Hockey League redan i augusti och sedermera även i en match i samma turnering i början av november. Totalt har Malmö Redhawks back Erik Andersson gjort elva SHL-matcher och ytterligare tre i CHL den här säsongen.

Efter att inte ha spelat sedan 7 november skriver nu Mr. Madhawk att 35-åringens karriär kan vara över. Bloggaren uppger att flera källor indikerar att veteranen överväger det.
– Det vill jag inte spekulera om, det får du själv spekulera om, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård i en kommentar.

SPELAT NÄRMARE 500 SHL-MATCHER

Malmö har plockat in Tobias Ekberg från IK Pantern och lånat Mattias Lassen från Mora för att täcka sin lucka på backplatsen. Båda två förväntas slutföra säsongen med Malmö.

Erik Andersson slog sig in i SHL med Skellefteå säsongen 2007/08 och har spelat närmare 500 matcher i ligan med västerbottningarna, Linköping och Malmö. Han vann SM-guld med Skellefteå både 2013 och 2014 medan det blev ett silver 2015 efter finalförlusten mot Växjö.

Andersson kom till Malmö efter att laget gått upp i SHL 2015 och har där fått möjlighet att kampera tillsammans med sin nio år yngre bror Nils Andersson de senaste tre säsongerna.