• Publicerat 9 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Gustav Lindström.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Det har gått ett par dagar sedan Sverige förlorade JVM-finalen mot Kanada. Men upprördheten över det kanadensiska spelet och förstärkningarna som gav svenska utvisningar sitter kvar som en tagg i tassen hos svenskarna.
– Jag tycker det är vidrigt. VM i svandyk var det, säger backen Gustav Lindström till MittMedia.

Det var under natten mot lördag som Sverige föll mot Kanada i en dramatisk JVM-final i Buffalo. Det återstod bara hundra sekunder av den tredje perioden när Tyler Steenbergen skickade in det matchvinnande 2–1-målet bakom Filip Gustavsson och skickade Juniorkronorna till en snöplig silvermedalj.

Efterspelet till finalen kom dels att kretsa mycket kring Lias Anderssons medaljkast upp på läktaren, dels om de kanadensiska spelarnas uppträdande på isen. Sverige fick bara en utvisning med sig på hela matchen, men åkte själva på sex stycken. Många svenska spelare ansåg att det handlat om att kanadensarna överdrivit i flera situationer och fått med sig utvisningar den vägen.

”NÄR FOLK KOMMER FRAM OCH SÄGER GRATTIS KÄNNS DET TRÅKIGT”

En av dem är Almtunas back Gustav Lindström. Efter hemkomsten till Uppsala är han fortfarande kritisk till hur det gick till i finalen.
– Man får säga vad man vill om domarinsatsen. Både USA i semin och Kanada i finalen bara slänger sig till höger och vänster, jag tycker det är vidrigt. VM i svandyk var det, säger han i en intervju med MittMedia.

Hemkomsten efter turneringen i USA har varit omtumlande för Lindström. Han har fortfarande svårt att ta emot de gratulationer som dykt upp efter finalförlusten.
– Det har varit mycket. Först efter finalen var det väl mycket grattis och sånt, fast vi torskade. Nu när man kom hem till familjen var det mycket också. Det låter kanske lite konstigt att säga, men när folk kommer fram och säger grattis just nu känns det bara lite tråkigt i och med att vi inte vann, säger han.

Lindström förväntas göra comeback för sitt Almtuna när man tar emot Björklöven i Hockeyallsvenskan i morgon kväll.