Andreas Jämtin delade ut flera slag.Foto: Youtube

Andreas Jämtin är i blåsväder. Svensken stängs av från spel i den brittiska ligan efter att ha tappat huvudet totalt i mötet med Belfast i helgen.

Ni har väl inte glömt bort Andreas Jämtin? Den tidigare SHL-bråkstakten, och VM-guldmedaljören från 2013, håller just nu till i den brittiska ligan och spelar för Sheffield Steelers. Där har han nu skapat rubriker kring sig själv som inte direkt är positiva.

I mötet med Belfast Giants häromdagen tappade han fattningen helt och hållet. Han crosscheckade en spelare i ryggen, och fortsatte sedan dela ut smällar med sin klubba mot en liggande spelare. Ett av slagen träffade huvudet. Därefter fortsatte han med att veva med sina händer mot den liggande spelaren.

TRE MATCHER

Jämtin dömdes till matchstraff men hade svårt att acceptera det. Han gjorde därför en handgest mot domaren, innan han kastade iväg sin ena handske i samband med att han lämnade isen.

Nu har domen mot svensken kommit. Han stängs av tre matcher för sitt agerande, meddelar ligans disciplinnämnd i ett videoklipp på Youtube.

Andreas Jämtin har spelat 25 matcher i Sheffields tröja och har på dessa 6+4 samt 53 utvisningsminuter.