William Nylander.
Toronto

Från målskytt till syndabock – Nylander kritiserad efter förlusten

2–0-ledning efter två perioder och mål av William Nylander. Ändå tappade Toronto Maple Leafs greppet om hemmamatchen mot Columbus Blue Jackets. Det blev förlust med 2–3 efter förlängning – sedan Nylander kritiserats för sitt försvarsspel.
– Vi tappar markeringen, säger coachen Mike Babcock efter förlusten.

”En förlorad poäng”, konstaterade Toronto Maple Leafs coach Mike Babcock när han summerade nattens möte med Columbus Blue Jackets i Air Canada Centre. Hans manskap hade 2–0 efter två perioder och vann skotten med 13–4 i tredje perioden. Ändå slutade kvällen med förlust.

Columbus fick magnifikt målvaktsspel av Sergej Bobrovskij samtidigt som mål av Nick Foligno och Pierre-Luc Dubois utjämnade matchen.

I förlängningen klev sedan Artemij Panarin fram och avgjorde, framspelad av backen Zach Werenski. Målet föregicks av att William Nylander tappat markering i sitt försök till backcheck, något han kritiserades för efter matchen både från lokaljournalister och sin coach. Då spelade det ingen roll att han hade gjort sitt nionde mål för säsongen i powerplay i andra perioden.
– Det är en inlärningsprocess, vi måste bli bättre, sade Babcock strängt på sin presskonferens efter matchen.

BORGMAN TILLBAKA EFTER PETNINGEN

Columbus kom tillbaka och utjämnade matchen under de sista fem minuterna i tredje perioden innan Panarin satte spiken i kistan.
– Kvällens seger är en sådan viktig erfarenhet för oss. Nu vet vi i laget att även om vi tappar under matchen så betyder det ingenting eftersom det alltid finns en chans att komma tillbaka och vinna. Vi är väldigt glada. Det är två stora poäng för oss, säger Panarin.

I Torontos laguppställning var Andreas Borgman tillbaka efter att ha varit petad i lördagens straffseger (3–2) mot Vancouver. Columbus saknar allt jämt ryggskadade Alexander Wennberg.

Toronto – Columbus 2–3 (0–0, 2–0, 0–2, 0–1)
Toronto: James van Riemsdyk (18), William Nylander (9).
Columbus: Nick Foligno (9), Pierre-Luc Dubois (10), Artemij Panarin (11).