• Publicerat 10 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Nils Lundkvist.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Juniorbacken Nils Lundkvist har visat fina takter i SHL senaste veckorna. Nu belönas 17-åringen med ett SHL-kontrakt för sina insatser.
– Vi har länge känt till hans potential, säger general managern Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Moderklubben heter Piteå och hans morbror är ingen mindre än backlegendaren Jan Sandström. Den här säsongen har Nils Lundkvist på allvar slagit sig in i SHL-hockeyn och visat att han är ett framtidsnamn att hålla ögonen på.

Luleå är inte sena at agera utifrån det. I dag meddelar klubben att 17-åringen skrivit under ett treårigt A-lagskontrakt.
– Vi har länge känt till Nils Lundkvist potential, ändå har det varit imponerande att se det sätt som han har kunnat ta sitt spel till en högre nivå. Det är därför mycket välförtjänt som han nu har ett SHL-avtal med Luleå Hockey. Samtidigt är det ett gott betyg till vår juniorverksamhet och Norrbotten som en plantskola för framtida hockeyspelare, säger general managern Stefan ”Skuggan” Nilsson i ett pressmeddelande.

Lundkvist har gjort tio SHL-matcher och svarat för ett mål och en assist. Första SHL-målet kom i rivalmötet med Skellefteå den 30 december.
– Det känns jättebra att vi har kommit överens om det här SHL-avtalet med Luleå Hockey. Det är vad som varit min dröm sedan jag kom hit för att spela med juniorlaget för några säsonger sedan. Det här avtalet ger mig möjligheten att kunna fortsätta utvecklas på bästa sätt som hockeyspelare, säger Lundkvist.