• Publicerat 11 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Adam BoqvistFoto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Han fick inte plats i JVM-truppen och har spelat sparsamt med SHL-hockey i Brynäs. Ändå lyckades han behålla sin andraplats bakom Rasmus Dahlin på draftgurun Craig Buttons draftranking. Nu jämför TSN-medarbetaren backen Adam Boqvist med självaste Erik Karlsson.
– Jag tror att han kommer att bli en fantastisk spelare, säger Craig Button till radiostationen TSN 1040 i Vancouver.

När TSN:s Craig Button presenterade sin draftranking alldeles efter JVM innehöll den inte mindre än åtta svenskar bland de 31 första spelarna. Bakom den självskrivne ettan Rasmus Dahlin behöll Brynäs back Adam Boqvist sin andraplats på rankingen – trots att han inte blev uttagen till JVM.

I en intervju med radiostationen TSN 1040 i Vancouver utvecklar Button, med ett förflutet som general manager i Calgary Flames, sin syn på den 17-årige svensken. Detta genom att jämföra honom med den största backstjärnan i NHL just nu.
– Han är en Erik Karlsson-klon när det kommer till skicklighet, anser Button.
– Han har en hög nivå av kreativitet och en hög nivå på sin skicklighet.

RANKAD HÖGT – MEN PLATSAR INTE I BRYNÄS

Under JVM utmärkte sig forwards som Brady Tkachuk, Andrej Svetjnikov och Filip Zadina alla positivt. Men trots det tycker Button att Boqvist överglänser alla tre.
– Jag tar inte en ytterforward framför en back eller en center. Det kommer inte att hända. Jag älskar Tkachuk, Svetjnikov och Zadina, men man bygger inte ett lag från kanten. Jag tror att Boqvist kommer att bli en fantastisk spelare, säger Craig Button.

Adam Boqvist har spelat J20-hockey i Brynäs under större delen av säsongen, men hunnit göra åtta SHL-matcher och senaste tiden fem med Almtuna i allsvenskan. Han kallades nyligen tillbaka från sin utlåning i Hockeyallsvenskan och kan komma att få fler chanser i SHL, men närmast väntar mer spel i J20-laget, säger Brynäs tränare Tommy Sjödin till Hockeypuls.
– Jag tar ut de spelare som är bäst för tillfället, Adam kommer säkert få fler chanser. Men nu närmast väntar två riktigt bra juniormatcher uppe i Luleå och Skellefteå för honom.
– Det här har jag pratat med Adam om. Han vet läget, understryker Sjödin.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.