• Publicerat 12 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Andreas Dackell.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

När Brynäs tar emot Frölunda hemma i Gavlerinken i morgon får man finbesök i klacken. Då kommer bland annat legendaren Andreas Dackell att dyka upp där, skriver klubben på sin webbsida.

Så sent som för en dryg månad sedan hissades hans nummer tolv upp i taket i Gavlerinken under en tröjceremoni. I morgon kommer Andreas Dackell att dyka upp i arenan på nytt under Brynäs möte med Frölunda. Men då som en del av klubbens klack.

På sin webbsida skriver Brynäs:
”Hemmaborgen Gavlerinken fylls på inför lördagsmatchen då Brynäs IFs tre supporterklubbar ansluter till hemmaståplatsen tillsammans med tidigare Brynässpelaren Sebastian Enterfeldt, Brynäs IFs styrelseledamot och snart tf klubbdirektör Christer Johansson och föreningens ordförande Jürgen Lorenz. Nu kan vi dessutom meddela att Brynäslegendaren Andreas Dackell, Johan Cahling Brynäs IF samt Per-Ove Bäckström VD Länsförsäkringar Gävleborg ansluter till hemmastå!”

Andreas Dackell, 45, spelade över 500 SHL-matcher för Brynäs under karriären och avslutade det hela med att bli svensk mästare 2012. Han var även med i det Brynäslag som tog hem SM-bucklan 1993. Utöver det har han ett OS-guld, ett VM-silver och ett VM-brons på meritlistan. Han spelade därutöver drygt 600 NHL-matcher för Ottawa och Montréal under åtta säsonger i Nordamerika.