• Publicerat 12 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
UTGICK. Victor Hedman hjälptes av isen i matchen mot Calgary och kommer bli borta från spel ett tag framöver. Foto: Skärmklipp/Sportsnet

Som om inte 1–5 i baken mot Calgary Flames vore nog… Tampa Bay Lightning förlorade även Victor Hedman med en trolig knäskada i nattens tunga förlustmatch.
– Det såg inte så bra, säger kaptenen Steven Stamkos om Hedman.

Det mesta har gått Tampa Bay Lightnings väg den här säsongen. Laget har spelat in flest poäng i NHL, har flera spelare i toppen av NHL:s olika statistiska kategorier och framstår som den största utmanaren till att ta hem Stanley Cup i sommar.

I natt åkte laget dock på ett rejält bakslag. Inte nog med att det blev stryk med 1–5 mot Calgary Flames hemma i Amalie Arena, i den andra perioden tvingades Victor Hedman utgå med vad som förefaller vara en knäskada. 27-åringen fick hjälpas till omklädningsrummet efter att ha kolliderat med Flames forward Garnet Hathaway och fått vad som föreföll vara en onaturlig vridning på sitt vänstra knä i processen.
– Det såg inte så bra ut. Vi hoppas och ber naturligtvis för goda nyheter, men vi måste vänta och se, sade Lightnings kapten Steven Stamkos till nhl.com om Hedman efter matchen.

GAUDREAU MED I TOPPEN AV POÄNGLIGAN

Victor Hedman, som blev uttagen till NHL:s All-Star-match, är mitt uppe i en riktigt stark säsong. Han nämns som en tidig utmanare till Norris Trophy som NHL:s bästa back, ett pris han var nominerad till redan i fjol. Nu ska han undersökas under fredagen, varpå Lightning går på ett sex dagar långt speluppehåll.

Calgary fick fin utdelning från sin storstjärna Johnny Gaudreau i matchen. 24-åringen noterades för mål och assist och är med sina 51 poäng (14+37) delad sexa i NHL:s poängliga tillsammans med John Tavares, New York Islanders. Poängligan toppas av Tampas Nikita Kutjerov som har 60 poäng (27+33).

Tampa Bay – Calgary 1–5 (0–1, 1–3, 0–1)
Tampa Bay: Brayden Point (17).
Calgary: Micheal Ferland (19), Johnny Gaudreau (14), Sam Bennett (6), Mark Jankowski (8), Matthew Tkachuk (11).