• Publicerat 12 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Sebastian Aho.Foto: Anton Edman

Han stod för ett mål och en assist i sin senaste NHL-match med New York Islanders. Därefter skickades han ned till AHL igen. Men inför New York-derbyt mot New York Rangers i morgon är Sebastian Aho tillbaka i NHL.

Det var förra helgen som Sebastian Aho var ombytt i sin tredje NHL-match med New York Islanders. Där stod 21-åringen från Umeå för ett mål och en assist när Islanders lyckades vända 2–4 till seger 5–4 efter straffar i hemmamötet med New Jersey Devils.

Efter den matchen gick Islanders på ett sex dagar långt uppehåll och Aho skickades ned i AHL. Men i morgon kväll, svensk tid, är det dags för NHL-spel igen – både för Islanders och Aho. Svensken har kallats upp från farmarlaget Bridgeport Sound Tigers.

CHANS TILL SPEL I MADISON SQUARE GARDEN

Han har därmed chansen att komma till spel i derbyt mot New York Rangers i Madison Square Garden, en match som startat 19.00 svensk tid och sänds på Viaplay och Viasat Hockey.

Sebastian Aho draftades av New York Islanders i femte rundan förra sommaren och lämnade omedelbart Skellefteå AIK för spel i Nordamerika. Han har svarat för nio mål och 20 poäng på 30 matcher i AHL så här långt och är uttagen för spel i AHL:s All-Star Game i månadsskiftet.