Bert Robertsson.Foto: Bildbyrån

Bert Robertsson hamnade i rampljuset igår igen, efter en dispyt med domaren Mikael Sjökvist. Nu ger han sin syn på det inträffade.
– Jag betedde mig helt korrekt och ville ha en förklaring. Jag har framfört min åsikt på ett jäkligt respektfullt sätt, säger han till Hockeypuls.

Det var efter gårdagens förlustmatch borta mot Örebro som Bert Robertsson var ilsken på domarna. Han ska efter matchen ha besökt domarrummet för att diskutera med domarna. Det var Nerikes Allahanda som rapporterade att Skellefteåtränaren till sist kastades ut, och mer eller mindre skälldes ut av huvuddomaren Mikael Sjökvist.
”Nej, Bert gå ut. Jag är trött på det här. Du kommer in och beter dig som ett jävla svin”, ska Sjökvist ha sagt.

Nu ger Robertsson sin syn på det som hände.
–  Jag var inne hos domarna och ville ha förklaringar på en del saker. Jag har inte betett mig som ett svin utan jag har ställt frågor på hur de ser på vissa situationer, säger han till Hockeypuls.
– Kan det vara så att vår spelare blev trippad före första målet? Kan det ha varit offside vid det tredje?

Robertsson uttalade sig häromveckan om hur tråkigt han tyckte det var att alltid behöva diskutera domslut men har sedan dess hamnat i flera liknande situationer.
– Jag beter mig inte som ett svin mot domarna. Jag betedde mig helt korrekt och ville ha en förklaring. Jag har framfört min åsikt på ett jäkligt respektfullt sätt, säger han om gårdagens uppmärksammade händelse.