Oliver Ekman Larsson.Foto: Getty Images

Efter 17 mållösa matcher i följd fick Oliver Ekman-Larsson måljubla i natt. Men hans mål räckte inte. San José besegrade Arizona med 6-5 efter förlängning.

Oliver Ekman-Larsson har fått mycket kritik under säsongen. Huruvida han verkligen varit så dålig, eller om hans något svagare spel har att göra med Arizonas usla säsong, går det förstås att debattera kring.

Men är det någonting svensken fortfarande kan göra är det mål, även om han själv nog hade börjat tvivla på det under slutet av 2017. Nattens fullträff i mötet med San José kom efter 17 raka mållösa matcher. Den senaste fullträffen kom i slutet av november. Målet betydde 4-4 i den tredje perioden och var svenskens sjunde för den här säsongen. Det var hans 95:e i NHL-karriären, en notering som är näst bäst bland alla backar i Coyotes historia. Innan svenskens måltorka kom hade han gjort fyra mål på fem matcher.

SEX MÅL I FÖRSTAPERIODEN

Arizona lyckades dessutom göra 5-4 genom Josh Archibald och gick mot en seger. Men med bara sekunder kvar förstörde Joonas Donskoi de segerplanerna. Finländaren gjorde 5-5 när klockan stod på 19:44 i den tredje perioden. Matchen gick till förlängning där Marc-Edouard Vlasic avgjorde för Sharks del. San José vann alltså målfesten med 6-5.
– Tre mot tre-hockey är underhållande av en anledning. Det behövs inte mycket för att skapa en målchans och de lyckades kapitalisera på sin, säger Arizonas Derek Stepan efter förlusten.

Stepan var för övrigt också den som inledde Arizonas målskytte i en alldeles galen förstaperiod. Där blev även Christian Fishcer och Alex Goligoski målskyttar. San José gjorde också tre mål i förstaakten. Joe Thornton, Joe Pavelski och Logan Couture gjorde dem. Det var alltså 3-3 efter 20 minuters spel.

Den andra perioden innehöll bara ett mål, det från Joonas Donskoi. Han blev faktiskt matchens enda tvåmålsskytt, trots att vi fick se elva mål i Sharks 6-5-vinst.