Philip Danault lämnade på bår efter Cháras skott.Foto: Youtube

Philip Danault färdades i natt till sjukhus med ambulans efter att ha sänkts av Bostonbacken Zdeno Cháras skott. Matchen bröts under en tid innan Danault kunde lämna isen på bår.
– Det är många som är oroliga för honom, säger Bostons coach Claude Julien.

Otäcka scener utspelade sig i nattens hatmöte mellan Montréal och Boston. Det var i slutet av den andra perioden som Bostons jätteback Zdeno Chára, med NHL:s hårdaste skott, dundrade pucken mot kassen. Slovakens skott träffade emellertid Philip Danault i huvudet.

Danault föll omedelbart till isen. Och där blev han kvar i över tio minuter. Matchen avbröts, med 1:37 kvar av den andra perioden, och periodpausen tidigarelades. Man kunde dock spela klart matchen. Men det kunde förstås inte Danault. Han rullades av isen på bår och åkte sedan ambulans till sjukhuset. Montréalcentern var vid medvetande när han lämnade isen.

Zdeno Chára fanns kvar på isen under hela processen för att visa sin stöttning efter att ha sänkt Danault.
– Jag ville vara säker på att han var okej. Han pratade med mig och svarade, och det fick mig att känna mig bättre. Jag var glad att han var okej och förhoppningsvis kan han bli bra igen, säger han enligt nhl.com.

”MÅNGA SOM ÄR OROLIGA”

Danault spenderade lördagsnatten på sjukhus och ska utvärderas ytterligare under söndagen. Klubben har inte kommunicerat något hälsotillstånd annat än att han svarade på tilltal och kunde röra på sig.
– Det där är ingenting man gillar att se. Skador av det där slaget är alltid läskiga. Det är många som är oroliga för honom nu, säger Canadiens coach Claude Julien.
– Vi gav allt vi hade för att försöka vinna matchen för Philip.

Men det var Boston som vann. Det krävdes dock straffar för att skilja lagen åt efter en mållös slutdel av matchen. Det stod 1-1 efter den första perioden efter mål av Max Pacioretty och Brad Marchand. Då kom 2-1 från Bruins Jake DeBrusk innan Montréal sköt två raka mål via Nicolas Deslaruiers och Alex Galchenyuk. David Krejci gjorde 3-3, strax innan Danault sänktes.

Slutperioden samt förlängningen blev mållös innan Brad Marchand avgjorde i straffläggningen.