DE HAR FÅTT SPARKENFoto: Bilden är ett collage (Bildbyrån)

Det har sparkats åtta tränare hittills den här säsongen.
Nu senast var det Mattias Karlin i Mora och Jonas Johnson i Vita Hästen som blev offer.
Hur lyckosamma har klubbarna blivit av sparkningarna? Hockeysverige.se ger här en sammanställning. 

Det har inte varit lätt att vara tränare i ett svensk hockeylag i år. Sedan säsongen 2017/18 drog i gång har åtta stycken tränare fått lämna sin post.

Och hur har det gått för lagen sedan dess?

Här är de olika fallen (Namn, ålder, klubb):

SHL:

Roger Melin, 61, Brynäs:

DÅ: Melin sparkades den 13 oktober från Brynäs efter en katastrofal inledning på säsongen. Fjolårsfinalisten hade endast samlat in sju poäng på åtta matcher och låg näst sist i SHL-tabellen.
Poängsnitt: 0,88

NU: Brynäs har ryckt upp sig ordentligt sedan dess. Gävleklubben ligger på en niondeplats i tabellen med 55 poäng på 35 matcher i Tommy Sjödins ledning.
Poängsnitt: 1,77

 Roger Melin lyckades inte som tränare i Brynäs den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Anders Eldebrink, 60, Rögle:

DÅ: Det talades flera gånger om att Eldebrinks avsked var på gång. Men till slut så fick han i början av november lämna uppdraget som Rögles huvudtränare efter att laget legat toksist i SHL.
Poängsnitt: 0,73

NU: Skånelaget, lett av Cam Abbott, har liksom Brynäs tagit sig uppåt sedan tränarbytet. Dock inte hela vägen över bottenstrecket till säker mark.
Poängsnitt: 1,14

Mattias Karlin, 38, Mora:

NU: Han kom in efter Jeremy Colliton för att leda dalalaget i sin återkomst till SHL. Karlin lyckades också under sin tid som tränare hålla Mora från negativ kvalplats, men trots detta sparkades han igår från klubben. Daniel Hermansson och Johan Rosén ersättare.
Poängsnitt: 1,03

 Många ryckte nog på ögonbrynen när det stod klart att Mora sparkar Mattias Karlin. Foto: Bildbyrån

Hockeyallsvenskan:

Markus Åkerblom, 47, Leksand:

DÅ: Tanken var att Åkerblom skulle leda upp Leksand tillbaka till SHL. Men efter endast nio poäng på åtta matcher och en tolfteplats i tabellen så fick ledningen nog och 47-åringen fick lämna.
Poängsnitt: 1,13

NU: Leksand har sannerligen stått för en remarkabel uppryckning sedan Åkerbloms sorti i oktober. In kom Ludvika-sonen Leif Carlsson och tog dalaklubben till Hockeyallsvenskans topposition.
Poängsnitt: 2,04

Mats Waltin, 64, Södertälje:

DÅ: Fansen vädjade efter Waltins avgång. De fick som de ville till slut. Den 10 oktober kickades han efter NOLL poäng på sex matcher och i stället tog Nichlas Falk över för stunden.
Poängsnitt: 0,00

NU: Eftersom att SSK inte hade tagit en enda poäng under Waltins ledning kunde det knappast bli sämre. Men faktum är att Södertälje gjort det riktigt bra i Ulf Lundbergs ledning och ligger för närvarande på slutspelsplats.
Poängsnitt: 1,76

Mats Waltin öppnade säsongen med att förlora sex raka matcher i Södertälje. Därefter fick han sparken. Foto: Bildbyrån

Tobias Thermell, 40, BIK Karlskoga:

DÅ: Efter ha tagit värmlänningarna till ett SHL-kval under våren 2017 så verkade Karlskoga fått en baksmälla till den här säsongen. När Thermell lämnade den 24 november låg laget sist i Hockeyallsvenskan med 19 inspelade poäng på 21 matcher.
Poängsnitt: 0,90

NU: Här skiljer det sig något från de andra klubbarna som har bytt tränare. För BIK Karlskoga har inte fått den nytändning som de hoppats på sedan Thermell försvann och Niklas Czarnecki kom in. De är fortfarande jumbo med ungefär en tredjedel kvar av säsongen. Dock har den nye tränaren fått i gång poängskörden något.
Poängsnitt: 1,36

Håkan Åhlund, 50, IK Pantern:

DÅ: Pantern skakades av rasistskandaler och dylikt från Åhlunds sida. Spelarna tvingade även honom från att stå i båset under vissa matcher. Och slutligen fick han inte vara kvar som tränare.
Poängsnitt: 1,68

NU: Sedan Fredrik Hallberg tog över har Pantern alltjämt varit ett topplag.
Poängsnitt: 1,83

Jonas Johnson, 47, Vita Hästen:

NU: Vita Hästen väljer att med 45 poäng på 35 matcher och en 13:e plats i den allsvenska tabellen sparka tränaren Jonas Johnson från klubben. Nyligen stod det även klart att det blir Leif ”Strumpan” Strömberg som tar över.
Poängsnitt: 1,28