Rickard Rakell jublar efter nattens mål.
Pittsburgh

Rakell inledde explosiva perioden i segern mot mästarna

Rickard Rakell är fortsatt het. Han bröt sin fyra matcher långa ”måltorka” genom att göra 1-1 mot mästarna Penguins i natt. Ett mål som blev starten på en målkavalkad i Ducks 5-3-vinst.

Efter att hans sex matcher långa målsvit fått ett abrupt slut var Rickard Rakell åter i målprotokollet i natt. Svensken sköt sitt sextonde mål för säsongen och bröt därmed sin svit av fyra matcher utan att göra något mål. Målet var dessutom väldigt viktigt.

Efter att Pittsburgh tagit ledningen i den första perioden via ett mål av Jevgenij Malkin (framspelad av Patric Hörnqvist och Carl Hagelin) var det Rickard Rakell som stod för starten på Anaheims ruskigt effektiva andraperiod. Man var nämligen långt ifrån färdiga efter Rakells mål. Det kom också ett 2-1-mål från Adam Henrique. Ett 3-1-mål från Chris Wagner. Och ett 4-1-mål från Ondrej Kase. Fyra mål på 14 minuter i mittakten alltså.
– Det där är ingenting som kommer enkelt, konstaterar 3-1-skytten Wagner på Anaheims hemsida.

LINDHOLM AVSLUTADE

Men det blev spännande ändå. Pittsburgh reducerade två gånger om i slutperioden. Phil Kessel satte 4-2 och Jake Guentzel var den som gjorde et rejält drama av det hela med sitt mål med sex minuter kvar. Men 4-4 kom aldrig. I stället satte Hampus Lindholm sitt sjunde mål för säsongen när han gjorde 5-3 med en sekund kvar av matchen i tom målbur.

Men trots att Penguins var nära att ta sig ikapp var Ducks coach Randy Carlyle nöjd efter matchen.
– Vi hade två stolpskott i starten av tredje perioden. Sätter vi något av dem hade matchen varit över. Det var inte direkt så att vi inte skapade tillräckligt många chanser.
– Det är en besvikelse att vi tar två utvisningar som de kan göra mål på, så att det blir spännande. Men jag antar att matchen blev underhållande i alla fall.