skates against the Pittsburgh Penguins in Game One of the Eastern Conference Final during the 2017 NHL Stanley Cup Playoffs at the PPG PAINTS Arena on May 13, 2017 in Pittsburgh, Pennsylvania. The Senators defeated the Penguins 2-1 in overtime. …
Pittsburgh

Hörnqvist tvåmålsskytt men hyllade målvaktsdoldisen: ”Visat hur bra han är”

Patric Hörnqvist blev tvåmålsskytt för Pittsburgh Penguins som vann borta med 3-1 mot Los Angeles Kings i natt. Men den främsta anledningen till segern var enligt Hörnqvist insatsen från målvakten Casey DeSmith.
– Han var vår bästa spelare ikväll. I första perioden spelade vi inte på topp och då stod han upp för oss, sa Hörnqvist till post-gazette.com.

Den 26 år gamla Casey DeSmith gjorde sin första NHL-start och tog sin första NHL-vinst i natt. DeSmith har fått chansen i Penguins sedan Matt Murray tvingats åka hem då hans pappa hastigt avlidit. I segermatchen mot Kings stoppade målvakten 28 av de 29 skott han fick mot sig.
– Han har visat hur bra och tävlingsinriktad han är på träning och till slut fick han visa det här. Det var bra för honom och för hela laget, säger Hörnqvist till NHL.com.
Adrian Kempes kvittering för hemmalaget i den andra perioden var det enda målet DeSmith släppte in. Kemp friställdes av Anze Kopitar och satte snyggt 1-1.
Målet var dock förgäves för Kings
Hörnqvists mål var hans 17:e och 18:e för säsongen. Hans 1-0 kom redan efter 43 sekunder sedan han plockat upp en puck från Carl Hagelin och hittat rätt med ett skott på Jonathan Quick. Hagelins assist gjorde att han nu noteras för poäng i fem raka matcher.
I den tredje ökade Evgeni Malkin på till 1-2 innan Hörnqvist satte sitt andra i matchen. I powerplay vann Hörnqvist pucken i mittzon, hämtade ny fart och serverades sedan av Sidney Crosby på högerkanten. Hörnqvist kom in från höger, visade tålamod innan han satte pucken högt intill Quicks första stolpe.
Segern innebar att Penguins tog två viktiga poäng i jämna Metropolitan Division. De regerande mästarna ligger på femteplats i divisionen och är just nu innehavare av det andra wildcardet i Eastern Conference.