• Publicerat 20 januari, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Oscar Möller jublar över sitt matchavgörande mål (2-1) mot FBK. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Hela Skellefteås förstalina finns bland de sex främsta i SHL:s poängliga. Mot Färjestad var kedjan återigen matchavgörande. Och om ett par veckor ska trion försöka göra skillnad i OS.
– En fantastisk möjlighet, säger Oscar Möller till hockeysverige.se.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Skellefteås förstakedja har gått som tåget den här säsongen. Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller är en kedja som bara öser in poäng i SHL 2017/18. Alla tre finns med topp sex i poängligan. Allra vassast i poängkolumnen är Lindström med 44 poäng på 35 matcher.

I bortamötet mot Färjestad var det dock kedjekamraten Möller som var nummer ett. Forwarden sköt matchgörande målet till 2-1. Vilka som assisterade är kanske inte så svårt att räkna ut. Trion låg återigen bakom en seger för sitt lag.
– Jättekul. Jag tycker vi spelar stabilt. En bra bortavinst, säger Möller efter matchen.


Möller (vänster), Lindström (mitten)) och Lindholm. Foto: Bildbyrån

”VI SPELAR INTE PASSIVT, MEN VI SPELAR STABILT”

Det matchavgörande målet kom som en kalldusch för motståndarna FBK. Hemmalaget stod för en stark andraperiod, men då klev alltså Skellefteå-trion fram och visade sin klass.
– Det blir ett bra läge och jag kommer in framför mål. Jag försöker skymma lite när Jocke skjuter och så studsar pucken ned. Det blir lite kamp och jag lyckas vinna den och kan slå in pucken.

Vad tycker du blev avgörande förutom ditt mål till 2-1?
– Hur vi spelar i tredje perioden tycker jag. Vi lyckas hålla ställningarna. Vi spelar inte passivt men vi spelar stabilt. Vi försöker hålla tätt, tar inte speciellt mycket risker utan får ut puckarna från egen zon i mittzon när det behövs. Sedan får vi ned den djupt i deras defensiva zon.


Skellefteås trio i landslagströjan. Foto: Bildbyrån

”EN FANTASTISK MÖJLIGHET”

Nu är det tänkt att Skellefteå-trion även ska spela en stor roll i Sveriges OS-lag. Förhoppningsvis en lika avgörande roll som idag mot Färjestad och under stora delar av säsongen. Att få åka iväg en hel kedja är något speciellt.
– Det känns jättebra. Det ska bli jättekul, verkligen, säger Möller med ett leende om OS-platsen.
– En fantastisk möjlighet. Det är bara att åka dit och njuta av allt runt omkring. Det ska bli fantastiskt att få representera Sverige i ett OS.

Hur långt tror du att Tre Kronor kan gå? 
– Långt. Vi vill gå hela vägen såklart. Det är min första känsla. Jag har spelat i några turneringar nu med de flesta uttagna i laget. Det är kul, för man känner till de flesta och det är en bra gupp. Det är en positiv sak att börja med en grupp som redan känner varandra så pass bra.

Han har redan två SM-guld. Men kanske blir veckorna i Sydkorea grädden på moset i 28-åringens hockeykarriär.
– Det är nog det största man har fått vara med om spelmässigt. Det ska bli enormt kul.