• Publicerat 22 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Trevor Lewis och Henrik Lundqvist.Foto: Getty Images/Harry How

Los Angeles Kings kan pusta ut för en stund. Efter sex raka förluster lyckades man nu på morgonen äntligen vinna igen. Detta efter att ha vänt 0–2 till 4–2 mot New York Rangers.

Los Angeles Kings har fått ett rejält lyft efter fjolårets misslyckande, som ledde till att både coachen Darryl Sutter och general managern Dean Lombardi fick lämna sina positioner. Med John Stevens som huvudman i båset och gamle storbacken Rob Blake som ny boss har laget gått desto bättre. Åtminstone fram till senaste tiden.

Inför måndagsmorgonens möte med New York Rangers hemma i Staples Center hade laget samlat på sig sex raka nederlag. Och inledningsvis såg det ut som om Kings skulle utöka den mindre smickrande sviten till sju.

TRE MÅL PÅ KNAPPA TIO MINUTER

Rangers hade 2–0 efter första perioden sedan David Desharnais och Jimmy Vesey skjutit tidiga mål för gästerna. Men Kings återhämtade sig från den mardrömsstarten. 30 sekunder in i andra perioden reducerade backen Jake Muzzin genom att spräcka Henrik Lundqvists nolla. Sedan gick det av bara farten. Rookien Michael Amadio kvitterade innan Tanner Pearson satte vad som skulle bli det matchvinnande målet. Allt inom loppet av knappa tio minuter.

Trevor Lewis fixade 4–2 i tom kasse i slutminuten och gav därmed Kings möjlighet att pusta ut efter den senaste tidens alla förluster.

Henrik Lundqvist stoppade 26 skott i förlustmatchen.

Los Angeles – NY Rangers 4–2 (0–2, 3–0, 1–0)
Los Angeles: Jake Muzzin (4), Michael Amadio (2), Tanner Pearson (9), Trevor Lewis (12).
N Y Rangers: David Desharnais (5), Jimmy Vesey (10).