Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #14

ANNONS

Två nya SHL-omgångar har spelats. Det firar vi genom att plocka ut veckans lag och lista de hetaste händelserna från ligan.

Ville Kolppanen, Rögle
Under en ganska målrik SHL-vecka var Rögles finske burväktare den enda målvakten som höll nollan. Och han gjorde det i ett minst sagt viktigt läge: I 3-0-vinsten mot bottenkollegan Mora. Rögle är numera uppe på säker mark.

Lawrence Pilut, HV71 (2)
HV lirade visserligen bara en match under veckan, men oj vad bra Lawrence Pilut är just nu. Han stod för 1+1 och var inne på tre mål framåt i HV71:s 5-4-vinst mot Malmö. Han var dessutom inte inne på något av målen bakåt. Och den här killen är inte tillräckligt bra för att spela OS…

Matt Donovan, Frölunda
Frölunda tog en viktig seger mot Luleå i helgen. En av de stora anledningarna var Matt Donovan. Amerikanen, som bara sköt ett mål på hela förra säsongen, sköt här två i samma match.

Oscar Möller, Skellefteå (2)
Hur ska Skellefteå klara sig utan sin superkedja under OS? Oscar Möller är en viktig beståndsdel i den kedjan och han sköt ett mål i vardera match under veckan. Båda målen råkade dessutom vara matchvinnande.

Brendan Shinnimin, Växjö
Det var inte många som hade koll på den 27-årige centern när han kom till Växjö. Men oj, oj, oj vilken fullträff han har varit. Han gör mycket mål och poäng, men det känns som att Shinnimin bidrar med så mycket mer. Och att han är en sådan som kommer lyfta ytterligare under slutspelet.

Patrik Lundh, Djurgården
Slog till två gånger om i torsdagens 5-1-vinst hemma mot Brynäs. Sen stod han dessutom för en assist i lördagsmötet mellan lagen, där Brynäs vann med 4-1. Patrik Lundh har sannerligen klivit fram i Andreas Engqvists skadefrånvaro.

Veckans

 

 

 

…mål…eller mål? Veckans stora snackis är ju Luleås mål, Eller ”mål”, i mötet med Frölunda. Eller var det mål? ”Målet” eller målet blev hursomhelst bortdömt eftersom det inte kunde garanteras att pucken var över linjen. Det ser nog ut som att videodomarna har rätt. Eller?

…comeback Om Luleå saknat Patrick Cehlin? Jo, tack. Han som hade missat 16 raka matcher men ändå låg tvåa i lagets interna skytteliga, alltså. Han gjorde comeback i den där matchen mot Frölunda. Han levererade två assist direkt.

…tackling 

…energitapp Mora sparkade sina tränare på grund av att man inte hade någon energi i gruppen, bland annat. Mora svarade med att kliva fram och vinna mot bottenkollegorna Rögle och Karlskrona och distanserade sig från kvalstriden! Eller nej…det blev precis tvärtom. Man förlorade i båda matcherna och mäktade bara med ett mål. Helt plötsligt är det kris i Mora.

…JVM-stjärna Marcus Davidsson stod för 2+1 och var isens kung när Djurgården krossade Brynäs med 5-1 i torsdags. Marcus Davidsson har sannerligen kommit tillbaka i SHL-lunken full av energi.

…tapp Lias Andersson tycks vara förlorad för Frölunda. Centern ska spela AHL-hockey med Hartford tills vidare, vilket är ett ruskigt tapp för Frölunda. Lias har varit en absolut toppspelare i SHL de senaste månaderna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL