Veckans Lag

Två nya SHL-omgångar har spelats. Det firar vi genom att plocka ut veckans lag och lista de hetaste händelserna från ligan.

Ville Kolppanen, Rögle
Under en ganska målrik SHL-vecka var Rögles finske burväktare den enda målvakten som höll nollan. Och han gjorde det i ett minst sagt viktigt läge: I 3-0-vinsten mot bottenkollegan Mora. Rögle är numera uppe på säker mark.

Lawrence Pilut, HV71 (2)
HV lirade visserligen bara en match under veckan, men oj vad bra Lawrence Pilut är just nu. Han stod för 1+1 och var inne på tre mål framåt i HV71:s 5-4-vinst mot Malmö. Han var dessutom inte inne på något av målen bakåt. Och den här killen är inte tillräckligt bra för att spela OS…

Matt Donovan, Frölunda
Frölunda tog en viktig seger mot Luleå i helgen. En av de stora anledningarna var Matt Donovan. Amerikanen, som bara sköt ett mål på hela förra säsongen, sköt här två i samma match.

Oscar Möller, Skellefteå (2)
Hur ska Skellefteå klara sig utan sin superkedja under OS? Oscar Möller är en viktig beståndsdel i den kedjan och han sköt ett mål i vardera match under veckan. Båda målen råkade dessutom vara matchvinnande.

Brendan Shinnimin, Växjö
Det var inte många som hade koll på den 27-årige centern när han kom till Växjö. Men oj, oj, oj vilken fullträff han har varit. Han gör mycket mål och poäng, men det känns som att Shinnimin bidrar med så mycket mer. Och att han är en sådan som kommer lyfta ytterligare under slutspelet.

Patrik Lundh, Djurgården
Slog till två gånger om i torsdagens 5-1-vinst hemma mot Brynäs. Sen stod han dessutom för en assist i lördagsmötet mellan lagen, där Brynäs vann med 4-1. Patrik Lundh har sannerligen klivit fram i Andreas Engqvists skadefrånvaro.

Veckans

 

 

 

…mål…eller mål? Veckans stora snackis är ju Luleås mål, Eller ”mål”, i mötet med Frölunda. Eller var det mål? ”Målet” eller målet blev hursomhelst bortdömt eftersom det inte kunde garanteras att pucken var över linjen. Det ser nog ut som att videodomarna har rätt. Eller?

…comeback Om Luleå saknat Patrick Cehlin? Jo, tack. Han som hade missat 16 raka matcher men ändå låg tvåa i lagets interna skytteliga, alltså. Han gjorde comeback i den där matchen mot Frölunda. Han levererade två assist direkt.

…tackling 

…energitapp Mora sparkade sina tränare på grund av att man inte hade någon energi i gruppen, bland annat. Mora svarade med att kliva fram och vinna mot bottenkollegorna Rögle och Karlskrona och distanserade sig från kvalstriden! Eller nej…det blev precis tvärtom. Man förlorade i båda matcherna och mäktade bara med ett mål. Helt plötsligt är det kris i Mora.

…JVM-stjärna Marcus Davidsson stod för 2+1 och var isens kung när Djurgården krossade Brynäs med 5-1 i torsdags. Marcus Davidsson har sannerligen kommit tillbaka i SHL-lunken full av energi.

…tapp Lias Andersson tycks vara förlorad för Frölunda. Centern ska spela AHL-hockey med Hartford tills vidare, vilket är ett ruskigt tapp för Frölunda. Lias har varit en absolut toppspelare i SHL de senaste månaderna.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.