• Publicerat 23 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
André Petersson.Foto: Bildbyrån

Två platser fanns tomma i den svenska OS-truppen efter att Rikard Grönborg presenterat den förra veckan. Nu kommer uppgifter från Ryssland om att en av dem blivit fyllda – av en KHL-svensk.

Det är den ryske hockeyskribenten Igor Eronko på Sport-Express som uppger att det blir André Petersson som tar en av de kvarvarande platserna i den svenska truppen.

27-åringen är hemmahörande i Avangard Omsk den här säsongen och har där noterats för tio mål och 27 poäng på 40 matcher. Petersson gick till Omsk efter att ha tillbringat tre säsonger i Sotji. På 178 KHL-matcher har han stått för 138 poäng.

André Petersson har spelat två Euro Hockey League-matcher för Tre Kronor under säsongen och har samlat på sig två assist. Smålänningen, med Tingsryd som moderklubb, har aldrig spelat VM med landslaget, men gjorde två JVM och tog ett silver och ett brons med Juniorkronorna 2009 och 2010.