TIO RAKA. Mikko Rantanen och Colorado Avalanche är hetast i NHL just nu.
Toronto

Mot rekordhöjder – Colorado tog tionde raka vinsten

För en gångs skull lämnade Nathan MacKinnon isen poänglös. Det gjorde däremot inte Colorado Avalanche. 4–2-segern mot Toronto Maple Leafs i natt var klubbens tionde i rad. Nu är man uppe på klubbrekordshöjd.

Colorado Avalanche har haft många stolta ögonblick under sin drygt 22-åriga historia. Det blev Stanley Cup-vinster både 1996 och 2001 och många legendarer har hunnit bära klubbens emblem under den tiden. Men det var ändå ett ganska bra tag sedan som laget från Denver var att räkna med på allvar.

I fjol var Avs klart sämst i hela ligan med sina 48 poäng. Den här säsongen har man repat mod ordentligt och spelat sig upp sig i slutspelsdiskussionen i tuffa Central Division. Och det inte minst tack vare den senaste tidens framgångar.

MacKINNONS POÄNGSVIT STANNADE PÅ NIO MATCHER

Colorado tog i natt sin tionde raka vinst då man besegrade Toronto Maple Leafs med 4–2 på bortais. Detta trots att lagets klart mest lysande stjärna, Nathan MacKinnon lämnade isen både mål- och poänglös. 22-åringen, som finns med i toppen av NHL:s poängliga, hade noterats för mål i fem raka matcher och poäng i nio raka innan sviten fick ett stopp i natt.

I stället var det breddspelarna som klev fram för Colorado. Gabriel Bourque, Nail Jakupov och Blake Comeau sköt de tre första målen innan Gabriel Landeskog säkrade segern med sitt 4–2-mål i tom kasse. Carl Söderberg gjorde poäng för tredje gången på de fem senaste matcherna när han spelade fram Comeau till segermålet med knappa åtta minuter kvar av tredje perioden.

Colorado har nu tio raka vinster och är bara två segrar ifrån sitt klubbrekord på tolv raka vinster. Ett rekord som sattes under Joe Sakic– och Peter Forsberg-eran under säsongen 1998/99.

PIGG NYLANDER STOD FÖR LÄCKER ASSIST

I Toronto var William Nylander riktigt pigg och spelade riktigt snyggt fram till Auston Matthews 2–1-mål i den andra perioden. Radarparet samarbetade in ytterligare en puck i andra perioden, men det målet dömdes bort eftersom Matthews ansågs ha gjort sig skyldig till interference på målvakten Jonathan Bernier, som gjorde tre säsonger i Toronto mellan 2013 och 2016.

Andreas Borgman hade också assist på Matthews mål, men gjorde kort därpå sig skyldig till ett kostsamt misstag när han gav bort pucken till Alexander Kerfoot innan Jakupovs 2–2-mål. Han och backkollegan Roman Polák var inne på tre av Torontos baklängesmål.

Toronto – Colorado 2–4 (0–1, 2–1, 0–2)
Toronto: Patrick Marleau (16), Auston Matthews (21) (William Nylander, Andreas Borgman).
Colorado: Gabriel Bourque (2), Nail Jakupov (9), Blake Comeau (9) (Carl Söderberg), Gabriel Landeskog (17).