• Publicerat 24 januari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jack Eichel.Foto: Getty Images/Bruce Bennett

Han gick tvåa bakom Connor McDavid i draften, men när de möts brukar Jack Eichel vara den som glänser mest. Så också i natt när han stod för fyra poäng i Buffalo Sabres 5–0-seger mot Edmonton Oilers.

Inför draften 2015 utsåg Jack Eichel sig själv till den bästa spelaren i den årskullen. Det stoppade inte Edmonton Oilers från att använda sitt förstaval till att drafta sin nuvarande kapten Connor McDavid. Eichel hamnade som bekant i Buffalo Sabres och har därifrån upplevt väldigt modesta lagmässiga framgångar under sin NHL-karriär så här långt.

Men just i mötena med Oilers och McDavid har Eichel haft en tendens att kliva fram. Som i natt. Med ett mål och tre assist låg han bakom Sabres 5–0-utklassning av Oilers i Rogers Place.

SÄSONGENS ANDRA NOLLA FÖR LEHNER

Eichel, som har poäng i sju raka matcher, blev målskytt senast lagen möttes 24 november i fjol. Totalt har han gjort sex poäng på fem matcher i möten med Oilers och McDavid.

En annan spelare som agerade stabilt i natt var Robin Lehner. Han höll säsongens andra nolla genom att stoppa 33 skott och tog därmed sin tionde vinst under 2017/18.

Edmonton – Buffalo 0–5 (0–1, 0–4, 0–0)
Buffalo: Ryan O’Reilly 2 (13), Sam Reinhart (9), Zemgus Girgensons (4), Jack Eichel (20).