SLAGSMÅL I MASSOR. Stephen Johns och Jamie McGinn var två av spelarna som droppade handskarna i natt.
Nyheter

Hatmötet: Sex slagsmål och 138 utvisningsminuter – ”På ett sjukt sätt var det kul”

Drabbningen mellan Dallas Stars och Florida Panthers förvandlades till ett riktigt hatmöte. Matchen innehöll sex slagsmål och 138 utvisningsminuter när Stars utklassade sina motståndare med 6–1 hemma i American Airlines Center.
– Jag tyckte inte att det var konstigt. På ett sjukt sätt var det kul, säger Dallas coach Ken Hitchcock efter storsegern.

John Klingberg och hans Dallas Stars är heta just nu. Svensken noterades för två nya assist i nattens 6–1-seger mot Florida Panthers, har åtta assist på sina fem senaste matcher och toppar numera den interna poängligan – såväl som den svenska i NHL – med sina 48 poäng (6+42).

Bara Philadelphia Flyers tjeck Jakub Voracek (46) har fler assist än Klingbergs 42 i hela ligan.

Men trots att den svenska backstjärnan bjöd på en ny monstermatch hamnade hans insats i skymundan i natt. Mötet mellan Dallas och Florida präglades nämligen av knytnävar, knytnävar och mer knytnävar. Totalt kom matchen att innehålla sex slagsmål och 138 utvisningsminuter. Floridas buse Micheal Haley var värst med sina 39 utvisningminuter, en summa som gör att han numera toppar utvisningsligan i NHL med 131 minuter på syndabänken på 45 matcher.

Stöket började redan efter ett par minuters spel då Dallas agitator Antoine Roussel gav sig på Floridas backstjärna Keith Yandle. Det togs inte emot väl av gästernas spelare. Haley gav sig i sin tur på tjecken Radek Faksa några minuter senare och då var kaoset snabbt ett faktum.

FLORIDA TVINGADES TA IN ”AKUTMÅLVAKT”

Det lugnade ned sig en smula när Haley fick matchstraff i andra perioden, men hettade till i slutet av matchen. Detta sedan att Dallas skjutit tre sena mål och fått rejäl utdelning på finske målvakten Harri Säteri, som ersatt skadade James Reimer tidigt i matchen.
– Jag tyckte inte att det var konstigt. På ett sjukt sätt var det kul, tyckte Dallas coach Ken Hitchcock på presskonferensen efter 6–1-segern.

Reimers skada ställer till det för Panthers. Laget har redan Roberto Luongo på skadelistan och tvingades sätta in en så kallad ”akutmålvakt” i båset när Reimer försvann. 24-årige Thomas Hodges från Dallas backade upp Säteri under större delen av matchen.

I Dallas var ryssen Aleksandr Radulov poängbäst med två mål och en assist. Han och Jamie Benn har 47 poäng vardera på 49 matcher och skuggar Klingberg i den interna poängligan. Mattias Janmark fortsätter också producera och sköt sitt 13:e mål för säsongen mot Florida. Han han 27 poäng (13+14) på 49 matcher efter att ha missat hela fjolårssäsongen med sina knäproblem.

Dallas – Florida 6–1 (1–0, 2–1, 3–0)
Dallas: Aleksandr Radulov 2 (20), Jamie Benn (20), Devin Shore (6) (John Klingberg), Mattias Janmark (13) (Klingberg), Tyler Pitlick (9).
Florida: Aaron Ekblad (9).