Jens Bergenström gör comeback
Nyheter

Leksandsikonen gör comeback – i division tre

ANNONS

Jens Bergenström har med sin krigarinställning blivit en kultspelare i Leksands IF genom åren. För två säsonger sedan la han officiellt av med hockeyn men nu gör han comeback – i Hockeytrean. 

Det är dalalaget Smedjebacken HC som presenterat Bergenström som sitt senaste nyförvärvet i sin jakt på en plats till Hockeytvåan. Bergenström har 454 matcher i HockeyAllsvenskan och 152 i SHL, de flesta med Leksands IF, och lär bidra med en hel del rutin i sitt nya lag.

”Vi hälsar Jens Bergenström” hjärtligt välkommen och önskar honom ett stort lycka till”, skriver Smedjebacken på sin Instagram.

37-årige Bergenström la av med hockeyn efter säsongen 2014-15 men har gjort två likartade comebacker för Ludvika i Hockeytvåan de senaste två säsongerna. Då har han öst in poäng, något Smedjebacken säkerligen också hoppas på.

Bergenström jobbar numera som mäklare och ska enligt klubben spela ”så mycket han hinner” Smedjebacken spelar match redan imorgon mot IFK Ore, men utan Bergenström som bara gjort en träning med laget och ännu inte är i tillräckligt bra form.

Smedjebacken ligger tvåa i Hockeytrean Dalarna på samma poäng som Orsa IK.

Vi kan idag meddela er alla att SHC har kommit överens med en man vid namn Jens Bergenström om ett "try-out" kontrakt inför avslutningen på säsongen där tanken är att han ska vara med så mycket han kan vid sidan av sin karriär som mäklare. Jens med moderklubb Borlänge HF är en rätt rutinerad herre med bl.a 152 SHL matcher där han knåpade ihop 53 poäng samt hela 454 st i Allsvenskan med 379 poäng på kontot där största delen av hans karriär har spenderats i Leksands IF. I en redan väldigt stark trupp förväntas Jens att bidra med sin rutin och kanske eventuellt ett assist eller två om det vill sig väl. Okej då, kanske ett mål också. Vi hälsar @jensbergenstrom hjärtligt välkommen och önskar honom ett stort lycka till och trevligt att även han till slut tog sitt förnuft till fånga och valde rätt sida av Västerbergsslagen. Han har nämnligen gjort två kval i derbyrivalen Ludvika. Och glöm inte att det är match imorgon hemma mot IFK Ore! Dessvärre har Jens med bara en träning i benen inte övertygat coach Strand ännu om en plats. Så matchpremiären för honom får vänta lite till. #shc #smedjebackenhc #hockeytrean #swehockey #ishockey #icehockey #hockey #dalarna #mothockeytvåan

A post shared by Smedjebacken HC (@smedjebackenhc_alag) on

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games